Dinamo – Rijeka 0:5, stariji pioniri nadigrali modre u Maksimiru!

20. prosinca 2018. | Kategorija: Sport

stariji-pioniriSPORT – Stariji pioniri Rijeke pobijedili su Dinamo 5:0 u zaostaloj utakmici šestog kola Prve HNL! Izabranici Fausta Budicina odigrali su besprijekornu utakmicu u kojoj su u konačnici mogli postići još poneki pogodak.

Rijeka je povela u 14. minuti. Bodetić je lijepo potegnuo s dvadesetak metara, lopta je na kraju završila u rašljama za vodstvo Rijeke – 0:1.

Drugi gol stigao je u 20. minuti. Sjajna akcija Rijeke, u nekoliko brzih dodavanja izigrana je obrana Dinama, a Flego je s pet metara pospremio loptu u praznu mrežu – 0:2.

Odličnu predstavu Rijeka je nastavila u drugom poluvremenu, u 43. minuti Buić je oduzeo loptu, odigrao dubinsku loptu za Begovića koji je poentirao – 0:3.

Ako to nije bilo dovoljno za sjajan dojam, samo dvije minute kasnije Rijeka je ponovo oduzela jednu loptu na sredini terena, Buljanović je gurnuo za Bodetića koji je zabio u prvi kut – 0:4.

Točku na “i” sjajne utakmice Rijeka je stavila u 51. minuti. Dinamo se u potpunosti otvorio i još jednom izgubio loptu, Buljanović je ostao sam na širokom prostoru sa stoperom Dinama, prošao jedan na jedan i postavio končanih – 0:5.

– Ovaj rezultat se može shvatiti kao nagrada za sve što smo napravili u ovoj polusezoni. Ono što mene posebno veseli je napredak koji je vidljiv od prve utakmice ove sezone. Za dečke je ovo nagrada i poticaj, točka na “i” ove godine i neka uživaju u pobjedi koju su zaslužili, rekao je Fausto Budicin, pionira trener Rijeke.