Dinamo – Rijeka 0:2, Lončar i Andrijašević potpisali veliku pobjedu!

19. siječnja 2021. | Kategorija: Sport

Rijeka - Dinamo 0:2 - MojaRijekaSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 2:0 u zaostaloj utakmici 6. kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je stigla do velike prvenstvene pobjede u Maksimiru nakon 998 dana!

Rijeka je povela u 66. minuti. Kulenović je odradio lavovski posao na centru igrališta, a sve se pretočilo u bijeg Menala koji je proigrao Lončara – 0:1.

Samo tri minute kasnije Gavranović je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio precizan.

I onda nova sjajna kontra Rijeke. Lončar je odigrao za Andrijaševića koji je poentirao – 0:2!

Rijeka je pružila odličan otpor u prvom poluvremenu. Dinamo je ipak prvi prijetio, već u četvrtoj minuti modri su bili blizu gola.

Leovac je ubacio s lijeve strane, Nevistić samo kratko odbio. Ademi je natrčao u kaznenom prostoru, a Nevistić odlično reagirao.

Rijeka je uzvratila tri minute kasnije. Lončar je pobjegao po lijevoj strani i ubacio. Kulenović smirio loptu, uspio se izboriti za poziciju i lopta je prošla pored vratnice, a na putu prema golu dirao ju je Theophile skrenuvši je u korner.

Dinamo je ponovo prijetio u desetoj minuti, Leovac je pokušao s 15 metara s lijeve strane, Nevistić je bio spreman.

Tri minute kasnije Nevistić je bio siguran nakon pokušaja Ademija.

U 19. minuti nova prilika za Dinamo. Obrana Rijeke zakompilicirala si je život u 19. minuti, lopta je došla od Oršića na rubu kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola.

I onda su stigle dvije izgledne situacije za Rijeku, ali situacija Menala (20′) i oštar ubačaj Štefulja (21′) nisu rezultirali s udarcem na gol Dinama.

U 25. minuti Petković je primio jednu loptu u kaznenom prostoru Rijeke i pokušao zaobići Nevistića koji je odlično osujetio opasnost.

Samo minutu kasnije Rijeka je imala stopostotnu priliku. Lauritsen je loše reagirao i omogućio Kulenoviću da se sjuri prema golu Dinama, ali Livaković je dobrom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Dinamo je pritisnuo u samoj završnici prvog dijela, ali nekoliko dobrih prilika i opasnih ubačaja modrih, nisu donijeli promjenu na semaforu.

Domaćin je drugi dio otvorio udarcem Oršića s 25 metara, a onda je stigla velika prilika za Dinamo.

U 52. minuti Kastrati je, nakon starta Štefulja,  pao u kaznenom prostoru Rijeke, a Strukan je pokazao na bijelu točku.

Petković je preuzeo odgovornost, a Nevistić sjajnom reakcijom sačuvao mrežu!

U 58. minuti brza kontra Rijeke, Menalo si je otvorio poziciju i pucao, ali Livaković je bio siguran.

Pet minuta kasnije Lončar je lijepo odigrao za Andrijaševića, ali umjesto udarca, napadač Rijeke pokušao je ubaciti i domaćin je otklonio opasnost.

  18:05  19.01.2021.  MaksimirZagreb
  4 °C  oblačno  0  Duje Strukan (Split)

0:1 Lončar (66′)
0:2 Andrijašević (71′)

DINAMO: Ivanušec, Leovac
RIJEKA: Galović, Štefulj, Capan, Pavičić
 

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ademi, Lauritsen, Ivanušec (od 86′ Franjić), Kastrati, Petković (od 67′ Gavranović), Leovac, Theophile, Jakić (od 73′ Tolić), Oršić
RIJEKA: Nevistić, Galović, Čerin, Menalo (od 72′ Pavičić), Andrijašević, Štefulj, Tomečak, Capan, Smolčić (od 86′ Arsenić), Lončar, Kulenović (od 69′ Murić)