DINAMO OPET BOLJI OD RIJEKE, OVAJ PUT JE RIJEKA DOBILA 3 GOLA

18. prosinca 2019. | Kategorija: Sport

ri_10111904-1140x641SPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama 0:3 u zaostaloj utakmici šestog kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je u Maksimiru doživjela peti prvenstveni poraz, te na kraju polusezonu okončala na trećem mjestu.

Dinamo je na otvaranju imao terensku inicijativu, ali bez opasnosti po gol Rijeke. Kadziorov ubačaj u sedmoj minuti koji se pretvorio se u veliku opasnost za gol Rijeke bila je jedina prilika za domaćine.

I onda je u devetoj minuti Dinamo izgirao obranu Rijeke. Petković je petom odlično produžio loptu za Gojaka koji je ubacio u srce kaznenog prostora, a Olmo poentirao – 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Rijeka je mogla izjednačiti. Acosty je sjajno povukao kontru, uspio izdržati duel i gurnuti za Andrijaševića koji se našao u dobroj poziciji na 15 metara s lijeve strane, ali udarac je ukrotio Livaković.

Ono što nije iskoristila Rijeka, uzeo je Dinamo. U 17. minuti Kadzior je ubacio s desne strane. Obrana Rijeke nije uspjela otkloniti opasnost, Oršić je lijepo primirio loptu i poentirao – 2:0.

Rijeka je blizu gola bila u 24. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, obrana Dinama kratko je izbila loptu. Tomečak je potegnuo sjajno potegnuo, Livaković samo kratko odbio loptu. Čolak je natrčao i ostao sam, ali Livaković je skratio kut i obranio udarac napadača Rijeke.

U završnici prvog dijela valja istaknuti odličan ubačaj Smolčića (41′) koji je, uz dosta poteškoća ukrotio Livaković, te odličan udarac Čolaka s 18 metara kojega je Livaković uspio obraniti.

Nade da će bijeli u drugom dijelu uspjeti zakomplicirati utakmicu nestale su u 55. minuti kada je Raspopović neporezno startao na Kadziora u kaznenom prostoru. Petković je bio siguran s bijele točke – 3:0.

Nakon trećeg gola Dinama više nije bilo povratka za Rijeku.