DANAS – policija: 24 satni nadzor brzine u cestovnom prometu

21. travnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a ovog tjedna prometna policija pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, a u petak, 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi se 24-satni nadzor brzine.
 
Pojačani nadzor istovremeno se provodi na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, ali i na području cijele Hrvatske te na području svih država Europske unije.
 
Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno je i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja  kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.
 
Zahvaljujemo građanima koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine aktivno uključili  u pripremu provedbe 24-satnog nadzora. Zaprimljenih 40-ak prijedloga građana policijski službenici su obradili i dio ih je usvojen te će se i na tim lokacijama provesti nadzor brzine kretanja vozila.