CRESKI GRADONAČELNIK JURJAKO U ČELNIŠTVU UDRUGE GRADOVA

19. veljače 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

cres jurjako kristijanZAGREB/CRES – U Zagrebu je održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Udruge gradova u RH kojeg čine po dva predstavnika iz svake županije. Iz Primorsko-goranske županije članovi Predsjedništva su creski gradonačelnik Kristijan Jurjako i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

U tematskom dijelu sjednice predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavili su način obilježavanja Tjedna prava potrošača, a predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji i Nacrt prijedloga Zakona o komunalnom gospodarstvu. Potom su predstavnici Ureda za udruge Vlade RH predstavili program Europa za građane, a na kraju su prezentirane informativno-edukativnih aktivnosti Udruge UZOR Hrvatske na području gospodarenja otpadom.

U radnom dijelu sjednice izabrani su članovi Užeg Predsjedništva Udruge gradova u kojeg su, uz predsjednika Željka Turka (gradonačelnik Zaprešića) i potpredsjednike Dubravka Bilića (Ludbreg) i Renata Krulčića (Pazin), izabrani i Kristijan Jurjako (Cres), Ante Dabo (Novalja), Josip Šarić (Otok) i Branko Dukić (Zadar). (kv)