CRES – Napokon, potpisan ugovor za financiranje prometnice na Melinu

11. veljače 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

radnik cesta radoviCRES – Načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali su ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, a potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradonačelnik Kristijan Jurjako tom je prigodom potpisao ugovor vrijedan 1,8 milijuna kuna, a tim će se sredstvima izgraditi prometnica OU7 na Melinu, točnije predjelu Sv, Andrej, za potrebe zgrade iz Programa poticane stanogradnje.

Susret s ministrima gradonačelnik je iskoristio za najavu razgovora o drugim temama, posebice o izlovu alohtone divljači. (kv)