Cres na 14. Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

19. studenoga 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

cres-na-14-danima-mladog-maslinovog-ulja-u-vodnjanu-993CRES – Na 14. Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu po prvi put bio je postavljen i štand Grada Cresa na kojem su izložena ekstradjevičanska maslinova ulja creskih maslinara, korisnika zaštićene oznake izvornosti. Svoja ovogodišnja ulja predstavili su Poljoprivredna zadruga Cres, Racica i Susajda, a na creskom štandu mogu se degustirati i proizvodi od mesa creske ovce, kobasice i pašteta.

Manifestaciju je otvorila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je potom obišla štandove, a zadržala se na creskom gdje ju je dočekao gradonačelnik Kristijan Jurjako.

Paralelno s izlagačkim dijelom održava se gastro show, te razne edukacije. Predavanje na aktualnu temu “Zaštićena oznaka izvornosti – prilika za dodavanje vrijednosti istarskom maslinovom ulju održao je stručnjak za brendiranje dr. Ugo Toić, ravnatelj cresko-lošinjske Otočne razvojne agencije.

Grad Cres na sajmu je gost Grada Vodnjana, a štand je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom te je to bila prilika i za promociju Cresa kao turističke destinacije.