CRES – komunalna naknada i naknada za uređenje voda, cijena se ne mijenja

26. svibnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Cres

Cres

CRES – Temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu Grad Cres je u obvezi izdati nova rješenja kojim se utvrđuje visina komunalne naknade svim građanima, te gospodarskim subjektima vlasnicima/ korisnicima nekretnina na području Grada Cresa.

Stoga, iz Grada obavještavaju sve vlasnike ili korisnike nekretnina, a koji su ujedno obveznici plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda da će tijekom svibnja početi stizati nova RJEŠENJA O KOMUNALNOJ NAKNADI i nova RJEŠENJA ZA NAKNADU ZA UREĐENJE VODA.

Iz Grada Cresa ističu: “Skupno s rješenjima svi obveznici dobit će i mjesečne uplatnice na kojima su objedinjeni iznosi komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Bitno je naglasiti da se iznos koji su do sada obveznici plaćali nije mijenjao”, navode.

Novost je što se rješenja izdaju u skladu s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu i Odlukom o komunalnoj naknadi te što se na uplatnicama s komunalnom naknadom istovremeno iskazuje i naknada za uređenje voda.

“S obzirom da se radilo o obimnom poslu, ažuriranju podataka Grada Cresa s podacima Hrvatskih voda, rješenja i uplatnice dostavljaju se u svibnju 2019., s tim da je dospjeće plaćanja za prva četiri mjeseca 20. svibnja 2019., a eventualno obračunate kamate pojedinim obveznicima odnose se na obveze iz prethodnih godina”, zaključuju. (kv)