CRES – In Memoriam: Goran Toić

8. srpnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

In Memoriam: Goran Toić

Cres je potresla vijest o iznenadnoj smrti Gorana Toića, poduzetnika i zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres, koji je preminuo u 36. godini života.

Rođen je 1983. godine, u rodnom Cresu završio je osnovnu školu, a srednju Elektroindustrijsku i obrtničku školu u Rijeci. Radio je u Cresanki, Frigotehnici i Poljoprivrednoj zadruzi.

U DVD Cres učlanio se potkraj 2011. godine, a već početkom 2012. bio je među polaznicima prve generacije Vatrogasne škole u Rijeci, koju je završio s odličnim uspjehom te stekao zvanje vatrogasca. 2012. godine zapošljava se u DVD-u Cres kao profesionalni vatrogasac, a 2016. godine postaje zapovjednik DVD-a. Završio je i dodatno specijalističko usavršavanje za komunikacije u vatrogastvu. Dao je izuzetno velik doprinos velikoj međunarodnoj vatrogasnoj vježbi “Cres Modex”, održanoj u travnju ove godine, što su naglasili najviši časnici hrvatskog i međunarodnog vatrogastva.

„Goran je bio dobra duša creskog vatrogastva – sila koja okuplja i pokreće. Potpuno posvećen radu u društvu i radu za zajednicu. Goran je bio svijetao primjer osobe koja obavlja javnu službu. Karakterizirali su ga toplina i suosjećanje, a poslovni odnos s Goranom s lakoćom je prerastao u duboko prijateljstvo. Nedostajat će nam.“ – objavila je Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.

(kv)