CRES DOBIO CERTIFIKAT “PRIJATELJ POSLOVANJA JUGOISTOČNE EUROPE”

7. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Cres

Cres

CRES – U sklopu dvodnevne konferencije „Hrvatska 2030 – Identifikacija projekata nužnih za regionalni razvoj“, koju su u zagrebačkom hotelu Panorama organizirali Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Centar za razvoj javnog i neprofitnog sektora „Tim4pin“, gradovima Cres, Grubišno Polje i Labin uručeni su certifikati BFC SEE (Business friendly certification South-East Europe). Time su se ta tri grada priključili Ivanecu, Kostreni, Crikvenici, Jastrebarskom i Bjelovaru, kao i još 30-ak gradova i općina u jugoistočnoj Europi, koji su ranije ispunili uvjete za dobivanje certifikata koji jamči da se radi o jedinici lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem.

Certifikat je preuzeo gradonačelnik Kristijan Jurjako, a uz njega je bio dio tima za certifikaciju: Marin Gregorović, Marko Ferlora i Walter Salković.

Konferencija je bila posvećena izazovima regionalnog razvoja do 2030. godine, uspoređujući dosadašnja gospodarska, demografska i fiskalna kretanja u lokalnim i područnim samoupravama s fokusom na mogućnosti financiranja razvojnih projekata. Poseban naglasak konferencija je stavila na digitalizaciju kao sve važniji preduvjet lokalne zaposlenosti, te na mogućnosti financiranja i sufinanciranja širokopojasne infrastrukture. (kv)