CRES – 200 tj. 300 kuna za sufinanciranje udžbenika

9. srpnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

knjigeCRES – “Pozivaju se roditelji da Upravnom odjelu Grada Cresa podnesu zahtjev za sufinanciranje knjiga za učenike Osnovne škole Frane Petrića u Cresu. Sufinanciranje knjiga roditelji će ostvariti sukladno zaključku gradonačelnika i to na način da će se učenicima od 1. do 4. razreda odobriti iznos od 200,00 kn, a učenicima od 5. do 8. razreda iznos od 300,00 kn”, navode u Gradu Cresu.

Cres je među gradovima koji vrše sufinanciranje među onima koji najmanje daju, ali treba istaknuti da ima i onih koji ne daju ništa. Naime, brojne jedinice lokalne samouprave na Kvarneru, poput Viškova ili Opatije daju i preko 1.000 kuna za osnovnoškolce, kao i oko 700 kuna za srednjoškolce te Cres za njima značajno kaska. Ali ima i onih poput Rijeke, koji ne daju ništa (izuzev socijalnim slučajevima) i usporedno s njima Cres je značajno bolji po pitanju pomoći nabavke udžbenika.

“Sufinanciranje se može ostvariti putem isplate na tekući račun roditelja uz priložen račun o tome da su izvršili uplatu za nabavu knjiga. Obrasce zahtjeva roditelji mogu podignuti svaki radni dan od 8,00 do 15,00 sati u prostorima Grada Cresa ili putem web stranice Grada Cresa.”