BIJELA KRONIKA – Udruga Kreativni Krk objavila božićni singl

13. prosinca 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

 

KRK – Sa željom da u predblagdansko vrijeme dodatno razvesele svoje sugrađane, unatoč nezavidnoj svakodnevici, vrijedni članovi Udruge Kreativni Krk ovu su godinu odlučili zaključiti prvom krčkom božićnom pjesmom.

Pjesmu jednostavnog naziva Božićna, koja govori o blagdanskom ugođaju i atmosferi osmislili su, odsvirali i otpjevali članovi Kreativnog Krka zajedno s polaznicima glazbenih radionica El Musicante škole gitare i Kreativnog kutka.

Autor teksta i glazbe predsjednik je Udruge Luka Adžić-Kapitanović, dok su aranžman te sviranje bas gitare, klavijatura i mandoline povjereni Kristijanu Vasiliću, bubanj i udaraljke Izidoru Vasiliću, gitara Dariju Arifoviću, violina Niki Anić, a prateći vokali voditeljici Kreativnog kutka Luciji Kosić-Palić i Dani Bajčić. Polaznici glazbenih radionica bili su zaduženi za dopunu aranžmana gitarama i pjevanjem, s time da su vokalnim solo dionicama pjesmu obogatile polaznice škole El Musicante – Ela Bajčić i Mia Pavlović. Pjesma je snimljena u krčkom Studiju Mamut, a produkciju (miks i mastering) odradio je Kristijan Vasilić. Za spot koji prati ovaj božićni singl zaslužan je Borut Brozović, fotograf i snimatelj s kojim Kreativni Krk već godinama uspješno surađuje.

Spot možete pogledati OVDJE

Ovom pjesmom Udruga najavljuje intenzivnije okretanje edukativno-zabavnim sadržajima i budućim projektima koji, kroz stvaranje glazbe, djecu i mlade uključuju u kulturni život našega grada!

I za kraj, posebne zahvale idu Ivici Bajčiću na pomoći pri pisanju teksta pjesme te Gradu Krku na financijskoj pomoći i prepoznavanju vrijednosti ovog projekta, navode.

(kv)