BIJELA KRONIKA – Tradicionalni božićno-novogodišnji susret u Brodu na Kupi

24. prosinca 2021. | Kategorija: Bijela kronika
  • Slika 2021/BNK%205.JPG
  • Slika
Slika 2021/BNK%205.JPGSlika

Tradicionalno blagdansko druženje i ove su godine organizirale lokalne hrvatske i slovenske udruge koje na razne načine potiču prekograničnu suradnju


Jučer, 23. prosinca, u Brodu na Kupi, na sredini mosta preko Kupe koji spaja Hrvatsku i Sloveniju, već šesnaesti put održao se prednovogodišnji susret susjednih općina, policijskih uprava i državnih službi. Ovim susretom, još jednom su se dokazale čvrste veze stanovnika ovih pograničnih mjesta.

Tradicionalno blagdansko druženje i ove su godine organizirale lokalne hrvatske i slovenske udruge koje na razne načine potiču prekograničnu suradnju.

U ime suorganizatora susreta Udruge Kupa iz Broda na Kupi predsjednik Davorin Klobučar naveo je da su veze hrvatskog i slovenskog naroda na pograničnom području neraskidive, istaknuvši zajedništvo dvaju naroda i službi.

U ime policije sa hrvatske strane nazočne je pozdravio Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko – goranske navodeći da vesele ovakvi susreti na mostovima koji spajaju, a ne razdvajaju istaknuvši dobru suradnu sa slovenskim kolegama.

U ime Občine Kostel nazočne je pozdravio zamjenik kostelskog župana Miran Briški, dok je Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko – goranske županije istaknuvši međusobno razumijevanje i poštovanje naroda koji žive uz obalu Kupe.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone