BIJELA KRONIKA – Srcem za Punat, srcem za djecu   

14. studenoga 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

giving srce pomoć humanoPUNAT – Udruga poziva na prikupljanje osnovnih potrepština u domovima za nezbrinutu djecu i u obiteljima lošijeg imovinskog stanja!

Mlada ali aktivna udruga Srcem za Punat nastavlja s akcijama koje čine razliku u sredini u kojoj žive članovi udruge i mještani Punta i Stare Baške. Namjera im je uljepšati predstojeće blagdane djeci u domovima za nezbrinutu djecu, ali i obiteljima slabijeg imovinskog stanja. 

“Darovi se prikupljaju za udrugu Betlehem, koja za potrebe doma moli pelene broj 4, 5 i 6, vlažne maramice, dječju kozmetiku i šampon za odrasle, dječju hrani Bebimil 1, sredstva za čišćenje kuće (podova, stakla i svih površina) i deterdžent za suđe, a od hrane im treba ulje, ocat, tjestenina, vegeta, konzerve rajčice ili nekog povrća, riblje konzerve, paštete, čajevi i vitamini protiv prehlada. Kažu da bi im dobro došla i očuvana posteljina i spavaćice za trudnice. Osim te udruge, pomoć očekuju i Domovi Karmelićanki BSI za nezbrinutu djecu, kojima trebaju prehrambene namirnice, prašak za rublje, maske i dezinfekcijska sredstva te septolete ili sprejevi za grlobolje. I lovranski dječji dom Ivane Brlić Mažuranić treba pomoć, pa će ljudi velikoga srca iz Punta i za njih prikupljati donacije.

Djeci od sedam do 18 godina u tom dječjem domu trebaju školski pribor i higijenske potrepštine, zaželjeli su šestare, tehničke olovke i punte, markere, glittere raznih boja, škare za papir, hamer papire i debele flomastere, za male likovne talente. Ujedno su poželjeli dezodoranse za djevojčice i dječake, regeneratore i šampone te šminku. Za mališane do šest godina iz njihove podružnice se, također, traže blokovi za crtanje, magnetni konstruktori, plastelin i pribor za modeliranje. Toj djeci bi dobro došli i spužvasti reketi i loptice, mali samostojeći koš za košarku, a poželjeli su i CD s pričama prije spavanja. Tamo se traže i bebimil1, čokolino i slatkiši za najmlađe”, navode. 

djete“Bliži nam se blagdansko vrijeme i pravi je trenutak da svi odvojimo nešto od sebe i pomognemo onima, kojima pomoć zaista treba. Zato smo osigurali prikupljanje svih sredstava u prostoru naše udruge Srcem za Punat, u ulici Kljepina 6, što je na parkiralištu iza trgovine i ljekarne u centru. Darove ćemo prikupljati svaku subotu od 10 do 12 sati, ili prema dogovoru sa voditeljicom projekta Sanjom Petrak, koju se može dobiti na broj 098 963 0014. Akcija će trajati do 5. prosinca, kada ćemo sve što prikupimo dostaviti u domove i obiteljima. Posebno bih se zahvalila Trgovini Krk u čijem će objektu u Puntu biti postavljena košara s oznakom udruge i u koju će mještani moći odlagati kupljene proizvode namijenjene donaciji. – istaknula je Iva Šulina, predsjednica udruge Srcem za Punat i unaprijed zahvalila svima koji će sudjelovati i pomoći ovoj akciji te darivati djecu i obitelji”, zaključuju. 

Kontakt za medije: Iva Šulina, 098 592 098