BIJELA KRONIKA – Krčki osnovnoškolci na Županijskom natjecanju iz informatike polučili iznimne rezultate

26. ožujka 2024. | Kategorija: Bijela kronika

BIJELA KRONIKA – Nakon školske razine natjecanja 19. siječnja priređene u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan – Područnoj školi Punat, 01. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima održano je Županijsko natjecanje iz informatike. Na tu je smotru pozvano čak devetero učenika iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a svi su polučili iznimne rezultate.

Učenici koji su se natjecali u kategoriji Primjena algoritama rješavali su tri zadatka različite težine u programskom jeziku Python, a programirali su i svoja rješenja zadanih problema. U kategoriji Algoritmi – 5. razred Ivona Crnčić osvojila je prvo, Petra Crnčić Jurasić četvrto, Nikola Bogović sedmo, a Borna Jurešić deveto mjesto. U kategoriji Algoritmi – 6. razred Rafael Pahlić zaslužio je drugo mjesto, kao i Marin Brusić u kategoriji Algoritmi – 8. razred.

U kategoriji Razvoj softvera, svoje softverske radove učenici su mogli izraditi u bilo kojem programskom jeziku i koristiti se bilo kojom njima dostupnom računalnom platformom, a prilikom vrednovanja razmatrali su se osobni rad i inovativnost cjelokupnog rješenja. U kategoriji Razvoj softvera – tim učenika Viktor Agejev i Zara Starčević osvojili su prvo mjesto. Oni su na natjecanju prezentirali svoje mobilne aplikacije: LearnLeague i LearnLeague Master. Prva je namijenjena učenicima, a druga učiteljima s idejom da učiteljima olakša stvaranje dodatnih digitalnih sadržaja, a učenicima učenje učini što zanimljivijim omogućavajući im pritom korištenje digitalnih sadržaja i u slobodno vrijeme. U svoju aplikaciju uspješno su integrirali i umjetnu inteligenciju ChatGPT.

U kategoriji Osnove informatike učenici su rješavali različite zadatke usklađene s domenama i ishodima učenja definiranim kurikulumom informatike. U kategoriji Osnove informatike – 7. razred šesto mjesto zauzela je Lina Kosić.

Na državnu razinu natjecanja koje će se ove godine, od 09. do 12. travnja, održati u Vodicama pozvani su Rafael Pahlić i tim kojeg čine Viktor Agejev i Zara Starčević.