ATRAKTIVNA IZLOŽBA U OPATIJI: POGLEDAJTE KAKO SU IZGLEDALE HALJINE CARICE SISI

11. srpnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Modni ormar carice Sisi

Otvorenje izložbe 14. srpnja u 20,00 sati, slijedi ekskluzivna modna revija u Parku Angiolina

OPATIJA – Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je ekskluzivni projekt koji će svoj svečani početak imati u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući u središnjem opatijskom parku Angiolina gdje će u 20 sati izložba biti otvorena, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati s početkom u 21,30 na prostoru ispred Švicarske kuće.

Kako je izjavio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, ova je izložba rezultat suradnje Opatije s austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom te potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austrougarske monarhije kroz zajedničku povijest koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća. Dujmić je zahvalio svima koji su se uključili u ovaj vrijedan projekt i pozvao Opatijce i posjetitelje da posjete ovu lijepu izložbu.

Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija organizatora izložbe

organizator: Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija

U ime organizatora Festivala Opatija, ravnatelj Ernie Gigante Dešković najavio je svečano otvaranje izložbe i pozvao posjetitelje da posjete izložbu koja će biti otvorena do svibnja 2020. “Ovo je posebna prilika vidjeti kako je izgledala odjeća carice Elizabete poznatije kao Sisi, a sve iz radionice mađarske obitelji Czedly u koju je zalazila sama carica. Tu ćemo moći vidjeti kako je izugledala haljina vjenčanja Sisi, njezine krunidbe i još mnogo toga. Također, s ovom izložbom rješili smo jedan mali misterij. Dosad se špekuliralo je li Sisi bila u Opatiji ili nije, no uspjeli smo pronaći članke iz tog vremena u kojima se jasno potvrđuje da njezin dolazak u ovaj grad”, rekao je Gigante Dešković. “Danas izložbu predstavlja članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu, kako za posebne prigode, a izložba nudi i brojne druge detalje, nakit, fotografije i slike”, zaključio je.

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranje izložbe, s početkom u 21,30 održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem/naratorom Robertom Ferlinom šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine.

Kako je najavljeno na konferenciji za medije, izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će 20 kn, dok je za djecu ulaz slobodan.

“Modni ormar carice Sisi svakako će privući brojne posjetitelje jer se radi o jedinstvenoj izložbi još neviđenoj na ovim prostorima, a Opatija je idealno mjesto za ovakav događaj, kakav ne bi trebalo propustiti”, zaključili su. (kv)