ADVENT NA LOŠINJU 2018. U ZNAKU S.A.R.S.-A, GIULIANA I DIKTATORA

2. studenoga 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

vatrometMALI LOŠINJ – Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada u suradnji s brojnim partnerima pripremaju niz događanja kojima će Lošinj i ovih božićno novogodišnjih blagdana biti neizostavna destinacija.
Ovogodišnji Advent na Lošinju održat će se od 14. prosinca do 14. siječnja 2018., a obuhvaća mnoštvo humanitarnih akcija, izložbi, malonogometnih turnira, koncerata i predstava.
I ove godine Mali Lošinj će imati svoje klizalište, koje će na Trgu biti otvoreno sve do 14. siječnja 2018. Od ostalih događanja, svakako vrijedi izdvojiti doček Nove godine uz Giuliana i Diktatore, te Studentsku večer 27. prosinca i nastup grupe S.A.R.S.
Nakon blagdana Sv. Nikole koji se već tradicionalno obilježava slavljem pomoraca i ribara misom u crkvi Sv. Nikole, te u Srednjoj školi Ambroza Haračića i popodnevnim slavljem u Ćunskom, od 07.do 09. prosinca održat će se 57.“Novogodišnji kup gradova u podvodnom ribolovu“.

Javna vatrogasna postrojba organizira potapanje osvjetljenog bora u malološinjskoj luci, a dan kasnije na blagdan Sv. Lucije održat će se koncert pjevačkog zbora Vittorio Craglietto Zajednice Talijana u 18 sati u Kinu Vladimira Nazora, a nakon toga u palači Fritzi i izložba fotografija „Fiat lux“.
Službeno svečano otvorenje Adventa uz otvorenje klizališta i bogat program Društva Naša djeca održat će se 14. prosinca, nakon čega će se svakog dana u kupoli održavati mnogobrojni programi za djecu. Kvartet Veljak svoj će koncert imati 15. prosinca u Palači Fritzi.
Podjela darova uz dječju predstavu planirana je za 20. prosinca u jutarnjim satima, a iste večeri održat će se prvi nastup Puhačkog orkestra na tradicionalnom Božićno – novogodišnjem koncertu a dan kasnije, 21. prosinca održat će druga večer Božićno – novogodišnjeg koncerta Puhačkog orkestra.
Od 20. do 23. prosinca u sportskoj dvorani na Bočacu održat će se humanitarni malonogometni turnir. U subotu u jutarnjim satima malološinjsku djecu posjetit će Djed Božićnjak na motoru, a na Badnjak radionice i prigodni programi za djecu naziva „Čarobno Božićno jutro“. 26. prosinca u župnoj crkvi u 16,00 sati bit će Božićna akademija.
Ovogodišnja Studentska večer proteći će uz popularne S.A.R.S.-e, a 30. prosinca održat će se novogodišnje humanitarno kupanje na otoku vitalnosti na plaži Veli žal s početkom u 12,00 sati. Uz harmonike, zabavni program za djecu i gastro iznenađenja malološinjani će ispratiti Staru godinu, a u Novu 2019. ući će uz Giuliana, Diktatore te uz vatromet. (kv)