30. godina memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl”

14. siječnja 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – U povodu 30. godina memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl”, koji se održava ovog vikenda, Muški rukometni klub Kozala organizirao je prigodnu svečanost.

Na svečanosti u prostorijama Mjesnog odbora Kozala okupljenima su se obratili organizatori turnira, koji su još jednom zahvalili svim akterima u proteklih 30 godina na promociji turnira te pomoći pri organizaciji kako bi sjećanje na preminulog kapetana MRK Kozale koji je svoj mladi život ostavio na oltaru domovine, bilo što veće i svečanije.

30. godina memorijalnog rukometnog turnira Zvonimir Škerl (4)

Posebno izrađenom plaketom nagrađen je Romano Rubinić kao jedan od pokretača samog turnira, zatim Grad Rijeka, u čije je ime plaketu primio pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, zatim Udruga veterana 128. brigade HV-a Sv.Vid, Mjesni odbor Brašćine-Pulac, Udruga hrvatskih rukometnih sudaca PGŽ-a, Rukometni savez PGŽ-a te nezavisni vijećnik MO Kozala, Kristian Starčić kao pokretač inicijative za preimenovanje parka na Kozali u Park Zvonimira Škerla. Svečanost su uveličale članice zbora Vrelo iz Fužina.

30. izdanje memorijala održat će ovog vikenda, 15. i 16. siječnja u dvorani “Dinko Lukarić” na Kozali. U subotu će na parket izaći dječaci do 15 godina starosti, dok je nedjelja rezervirana za najmlađe, kada će se natjecati čak 34 momčadi podijeljene u četiri kategorije. Turnir organiziraju MRK Kozala, Udruga 128. brigade HV-a Sv. Vid i Mjesni odbor Brašćine-Pulac.

U ime Grada Rijeke plaketu je primio pročelnik za sport i tehničku kulturu Ivanković

Zvonimir Škerl (Rijeka, 1962. – Perušić, 1992.) bio je istaknuti sugrađanin s Kozale, dugogodišnji poznati član i kapetan rukometnog kluba „Kozala“, hrvatski branitelj i pripadnik 128. brigade Hrvatske vojske. U Domovinskom ratu bio je stacioniran na ličkom ratištu gdje je i poginuo u neprijateljskom napadu u mjestu Ibrišići kod Perušića 19. siječnja 1992. U njegovu čast tradicionalno se održava memorijalni rukometni turnir „Zvonimir Škerl“. Na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Kozala Gradsko vijeće Grada Rijeke u srpnju 2020. godine do tada neimenovani park na Kozali imenovalo Parkom Zvonimira Škerla.

(foto: MRK Kozala)