ZNAMO LI GLEDATI GRAD KRK?

23. siječnja 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Krk

Krk

KRK – ovodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 12. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim majstorom fotografije Ivicom Brusićem Brujom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Znamo li gledati grad.
Izložba će tako, između 27. siječnja i 09. veljače 2017. godine, biti postavljena u krčkoj Galeriji Decumanus, a svi zainteresirani posjetitelji moći će je razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati, s time da će se otvorenje, u samoj Noći muzeja, 27. siječnja, s početkom u 18.00 sati, odvijati uz čašicu finog kuhanog vina.

Nakon prošlogodišnje izložbe Krk – mijene u vremenu, fotografsko-dokumentarni projekt Znamo li gledati grad njezin je svojevrsni nastavak, koji bi Krčane, serijom fotografija trebao potaknuti na pomnije gledanje, odnosno vizualno istraživanje grada te otkrivanje njegovih bezbrojnih, na prvi pogled dobro skrivenih, detalja, a što ih je pod utjecajem užurbane svakodnevnice vrlo lako izgubiti iz fokusa. Upravo potaknut tim fenomenom, Ivica Brusić Brujo krenuo je u potragu za jedinstvenim motivima grada Krka, konstatirajući pritom: koliko nam puta promakne grad, koliko puta posebni trenuci traju toliko kratko da ih jedvice stignemo uhvatiti fotoaparatom, jesu li nam izlozi odvukli pogled s bezvremenih vrijednosti kojima obiluju naše ulice, zašto u hodu ne gledamo dalje od poda, a više od visine ljudskog tijela… Neka vas baš te autorove misli motiviraju da posjetite izložbu i otkrijete život našeg grada iz jedne sasvim drugačije perspektive.