ŽELE SPOJ PODUZETNIŠTVA I KULTURE – Osniva se Poslovni klub EPK

7. ožujka 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

kulturaRIJEKA – U foyeru HNK Ivana pl. Zajca održalo se predstavljanje inicijative Poslovnog kluba EPK u nastajanju, koji RIJEKA 2020 d.o.o. razvija u suradnji sa Savjetom za konkurentnost riječke Urbane aglomeracije. Poslovni klub će okupljati poduzetnike koji aktivno žele podržati i financirati umjetnost i nakon 2020. godine.

samoj inicijativi, kao i općenito o razvoju projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture te značaju suradnje između Rijeka 2020 – EPK i HNK Ivana pl. Zajca govorili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Marin Blažević, intendant HNK Ivana pl. Zajca, Emina Višnić, direktorica TD RIJEKA 2020, Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva TD RIJEKA 2020 i Boris Popović, predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka.
U foyeru HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 5. ožujka 2018., održalo se predstavljanje inicijative Poslovnog kluba EPK u nastajanju, koji RIJEKA 2020 d.o.o. razvija u suradnji sa Savjetom za konkurentnost Riječke aglomeracije. Poslovni klub EPK će, na principima filantropije, okupljati poduzetnike koji aktivno žele doprinijeti projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, ali i općenito podržati projekte u kulturi i umjetnosti.

Na predstavljanju inicijative okupili su se poduzetnici šireg riječkog područja te brojni važni uzvanici iz političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života Rijeke i Hrvatske. Nakon predstavljanja inicijative, uslijedit je koncert “Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert”, prvi zajednički glazbeni projekt EPK i Zajca, u suorganizaciji Grada Rijeke. (kv)