ZATVARAJU SE TERASE, TRGOVAČKI CENTRI… – ŽUPANIJSKI STOŽER ŽELI ZATVORITI SVE OSIM TRGOVINA S HRANOM

8. travnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

terasa-kafic-praznaKVARNER – Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije priprema dodatna zabranjivanja i ograničenja. Iako su dosad navodili kako donose mjere po broju evidentiranih pozitivnih neovisno što se broj pozitivnih na području Primorsko-goranske županije smanjuje, Stožer je ipak odlučio na dodatna zabranjivanja.

“Vjerojatno ćemo donijeti pojačane mjere u petak.  Predložit ćemo zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara, osim neophodnih trgovina za svakodnevni život sa hranom i higijenskim potrepštinama”, naveo je Dobrica Ronjčević

“Predložit ćemo zatvaranje na tjedan dana, pa ako dođe do smirivanja brojki možemo razmišljati o obustavi”, naveo je Ronjčević.

Naveo je kako razumije što zabrane donose, ali po lavini reakcija koju je izazvala ova najava ne izgleda tako. Ronjčević je izjavio da će take-out kava biti moguća i opet će se umjesto na terasi ljudi okupljati oko terase. Nije pojašnjeno kakav sve to smisao ima.

Podsjetimo, na čelu Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije je vatrogasac Mladen Šćulac koji određuje zabrane uz odluku političara Zlatka Komadine.

(kv)