ZAGORJE NA KORZU

28. kolovoza 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

hrana kulenRIJEKA – U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Riječani i njihovi posjetitelji već četvrtu godinu zaredom uživali su ovog vikenda u zagorskim delicijama u sklopu manifestacije sajamsko-izložbenog karaktera “100% zagorsko u Rijeci”.

Manifestacijom “100% zagorsko u Rijeci” promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima na Korzu predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje predstavlja 49 izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova.

“Ovo su stvarno prekrasni dani na Korzu i prekrasna je atmosfera. Puno je toga za vidjeti, čuti i probati”, poručio je gradonačelnik Obersnel dodavši kako je ovo atrakcija za Riječane i turiste.

Bogata ponuda uključuje bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su bile i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca te prikaz starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program.