VOZIO SA NEVJEROJATNIH 4,09 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

4. travnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Proteklog vikenda, od 30. ožujka do 2. travnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 33 prometne nesreće, a kojima su dvije osobe teško, a šest je osoba lakše ozlijeđeno. Prometne nesreće u kojima su sudionici teško ozlijeđeni dogodile su se jučer, 2. travnja na području Sibinja Krmpotskog, gdje je ozlijeđen 81-godišnji vozač osobnog vozila te na području Križišća gdje je ozlijeđena 59-godišnja putnica na motociklu.

Vozio sam nevjerojatnih 4,09 promila alkohola u krvi

U istom razdoblju zabilježen je niz prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo 33-godišnjeg vozača kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 4,09 g/kg. Spomenuti vozač zaustavljen je na Jadranskoj magistrali iznad Jadranova, dok je upravljao osobnim vozilom Ford escort, riječkih registracijskih oznaka, a uz alkohol utvrđeno je kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije. Radi opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Isto tako, zadržan je i 41-godišnji vozač Opel Vectre, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 1. travnja oko 22.30 sati na Rivi u Rijeci, a utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Iste noći u Crikvenici je zaustavljen 34-godišnji vozač Seat Toleda, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao zabranjenim smjerom, sa sobom nije imao dokumente, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,33 g/kg.

Nadalje, u noći 2. travnja u Crikvenici je zaustavljeno osobno vozilo marke Škoda, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnji vozač i u kojem se nalazilo troje putnika u dobi od 19, 20 i 23 godine. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,39 g/kg, a kod jednog od putnika pronađeno je 7,28 grama marihuane. Uz to, policija je u vozilu pronašla i otuđena alkoholna pića te su svi privedeni na kriminalističko istraživanje.

Droga u Crikvenici

Na crikveničkom području zaustavljeno je još troje vozača s manjim količinama droga (marihuana, speed). Riječ je o 24-godišnjem državljaninu Makedonije te dvojici hrvatskih državljana u dobi od 19 i 23 godine, od kojih je jednom izmjerena i koncentracija alkohola od 0,94 g/kg.

Oko 17.25 sati na području Opatije policija je zaustavila trojicu mladića koji su u smjeru Preluka upravljali mopedima i motociklima. Utvrđeno je kako dvojica od njih upravljaju ovom kategorijom vozila prije stjecanja prava na upravljanje, dok je treći upravljao vozilom za kojeg mu nije upisana kategorija u vozačku dozvolu.

Iste večeri, oko 20.50 sati u Delnicama je zaustavljen 59-godišnjak, koji je prije stjecanja prava upravljao VW transporterom, delničkih registracijskih oznaka.

Osim navedenih prekršaja, 31. ožujka, kod tunela Burlica u prekoračenju brzine posada policijskog presretača je zatekla 55-godišnjeg hrvatskog državljanina te 39-godišnjeg državljanina Kosova. Hrvatski državljanin je u 11.07 sati u smjeru Kraljevice upravljao osobnim vozilom marke BMW krećući se brzinom od 146,8 km/h dok je državljanin Kosova zatečen u 13.18 sati upravljao osobnim vozilom marke Ford brzinom od 150,5 km/h. Na mjestu gdje su spomenuti zatečeni ograničenje brzine je 80 km/h. Ranije istog dana, u 7.11 sati posada presretača je zaustavila 29-godišnjeg vozača osobnog vozila Peugeot, koji je od tunela Pećine prema čvoru Vežica upravljao brzinom od 108,8 km/h unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.