VOZIO BEZ DOZVOLE, PIJAN

28. kolovoza 2017. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 39 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.
Prometne nesreće u kojima su osobe teže ozlijeđene dogodile su se na području otoka Krka, Crikvenice, Rijeke i Mošćeničke Drage, a riječ je o tri vozača motocikla, osobama koje su upravljale osobnim vozilom i biciklom te putniku u osobnom vozilu.
Od ostalih događaja zabilježenih u prometu izdvajamo 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom, a kojeg je policija zaustavila 26. kolovoza oko 15.25 sati na području Matulja. Utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola od 1,02 g/kg i bez osobnih isprava, a isto tako je utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje registracije te da se na vozilu nalaze nepripadajuće registracijske pločice. Zbog počinjenja više prometnih prekršaja 30-godišnjak je prekršajno prijavljen, dok je kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava.
U noći 27. kolovoza na autocesti na delničkom području zabilježena je prometna nesreća, srećom bez ozlijeđenih osoba, a koju je izazvao 31-godišnji vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. Spomenuti se kretao trakom za pretjecanje te udario u osobno vozilo ispred sebe.
Na delničkom području noć ranije zaustavljen je i 19-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,14 g/kg. U ovom razdoblju na području Omišlja i Malinske zaustavljeni su vozači u dobi od 38 i 18 godina koji su vozilima upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, s tim da je 38-godišnjak upravljao vozilom kojem je isteklo važenje registracije.