VOZAČ SA 2,06 PROMILA ALKOHOLA REKORDER VIKENDA

5. lipnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je sedam osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati kod Selca teško je ozlijeđena 75-godišnja hrvatska državljanka. Prelazila je kolnik izvan pješačkog prijelaza gdje ju je udarilo osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Vozač motocikla marke BMW, 21-godišnji hrvatski državljanin također je jučer ozlijeđen oko 14 sati u nesreći na području Mošćeničke Drage. Izgubivši u zavoju nadzor nad neregistriranim motociklom, udario je u kameni usjek te pao na kolnik. Utvrđeno je da je vozio motocikl bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka. U ostalim prometnim nesrećama s težim posljedicama ozlijeđena su četiri vozača osobnih vozila te još jedan vozač motocikla.

Od zabilježenih prekršaja u prometu izdvajamo zatjecanje 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Daewoo pri koncentraciji alkohola od 2,06 g/kg. Policija ga je zaustavila 2. lipnja oko 19.30 sati u Triblju, te je kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u policijske prostorije. Drugog vozača pod utjecajem alkohola, 57-godišnjeg vozača mopeda, policija je privela jučer u Opatiji. Zatekli su ga u središtu Opatije oko 1.30 sati dok je upravljao mopedom marke „Kymco“ pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg. Izdvajamo i 21-godišnjeg vozača osobnog vozila Mazda, riječkih registarskih oznaka koji je jučer oko pola noći zatečen na području Malog Lošinja dok je koristio mobitel upravljajući vozilom kojemu je istekla prometna dozvola. K tome je utvrđeno da nije registrirao boravište na području Malog Lošinja.

Na području Rijeke tijekom vikenda policija je evidentirala i četiri punoljetna vozača koja su vozilima upravljali bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Među njima je i motociklist koji je upravljao vozilom iako mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom. Kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prema Zakonu o prebivalištu.