VODNJANSKI INFOBIP KUPIO AMERIČKU KOMPANIJU ZA 300 MILIJUNA DOLARA

14. studenoga 2020. | Kategorija: Hrvatska

Vodnjanski Infobip kupio američku kompaniju za 300 milijuna dolara-111856HRVATSKA – Da, dobro ste pročitali: Infobip iz Vodnjana u Istri kupio je američku kompaniju Amdocs za 300 milijuna dolara. Točnije, kupljeno je podružnici kompanije OpenMarket koja se uz Infobip bavi uslugama slanja SMS-a.

Posebno nam je drago prenijeti ovu vijest jer mediji u Hrvatskoj uglavnom prenose samo negativne vijesti iz sektora gospodarstva iako među nama postoje vrijedni i uspješni stvarni poduzetnici na koje možemo biti ponosni, koji pokazuju da nije baš sve crno u ovoj zemlji i koji nisu ona balkanska verzija tzv. “poduzetnika” koja više vremena provodi na stranicama žute štampe ili u televizijskim zabavnim emisijama nego u ozbiljnom poslovnom svijetu.

Infobip je inače IT i telekomunikacijska firma koja pruža usluge mobilnih komunikacija obrade i dostave SMS i glasovnih poruka, poziva i slično.  Sjedišta firme je u Londonu, ali i u Vodnjanu i Zagrebu. Regionalne urede imaju – pazite ovo – u: Moskvi, Buenos Airesu, Dubaju, Sao Paulu, Istanbulu, Kuala Lumpuru, Bangkoku, Vancouveru, Beogradu, Johannesburgu, Nairobiju, Lagosu i Mumbaiju.

(kv)