VIŠKOVO – TOMISLAV ŠIROLA DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO

2. lipnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

VIŠKOVO – U vijećnici Općine Viškovo u Saršonima danas su dodijeljena javna priznanja Općine Viškovo za 2019. godinu. Ova su se vrijedna priznanja inače dodjeljivala u sklopu proslave Dana Općine u travnju koja je ove godine otkazana zbog epidemije koronavirusa. Nagradu za životno djelo za cjelokupno postignuće koje predstavlja izniman doprinos razvoju i ugledu Općine Viškovo dobio je Tomislav Širola. On je član Crvenog križa punih 50 godina, jedan je od osnivača Nogometnog kluba Halubjan koji ove godine također slavi 50 godina, bio je i njihov dugogodišnji igrač. Preko 50 godina član je Halubajskih zvončara. Dugogodišnji je dobrovoljni darivatelj krvi koji je krv darivao čak 110 puta.

„Zahvaljujem se onima koji su prepoznali naš dugogodišnji rad i nominirali nas za ova priznanja, a zahvaljujem se i Komisiji koja je u pristiglim prijedlozima to prepoznala i vrednovala naša postignuća. Hvala onima koji su nam pomagali jer sami ne bi mogli sve ovo postići, hvala svima koji su bili uz nas i bodrili nas. Osobno me veseli ovo priznanje jer svatko voli kad se prepozna njegov rad i trud. Ovo se ne radi da bi se dobila nagrada, ovo moraš živjeti cijeli život i živjeti da bi nekome pomogao, nekoga usrećio. Koliko god mi je draga ova nagrada, drago mi je posebno jer sam ju dobio za humanitarni rad iako sam puno dao i u sportu i kulturi. U humanitarnom radu najveća nagrada je ruka na rame, osmijeh i srce koje kuca u tim ljudima kojima si pomogao. Najveći trenutak u načinu na koji smo mi djelovali, radili i pomagali je onaj kad vidimo osmijeh na licima tih ljudi. Lijepo je s druge strane dobiti i materijalnu naknadu, svojedobno sam dobio nagradu i Grada Kastva čiji sam dio donirao u humanitarne svrhe. Isto ću učiniti i s ovih 15 tisuća kuna koje sam dobio od Općine Viškovo i dio usmjeriti u humanitarne svrhe. Hvala još jednom u ime nagrađenih, dok nas zdravlje bude služilo mi ćemo i dalje pomagati, fizički koliko možemo, ali ćemo svakako iskustvo i znanje prenositi na mlađe generacije“, rekao je u ime nagrađenih Tomislav Širola. 

Povelju i simbolični ček u iznosu od 15 tisuća kuna uručile su mu predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. Odluke o dodjeli javnih priznanja jednoglasno je donijelo Općinsko vijeće 26. ožujka. 

„U ime Općinskog vijeća Općine Viškovo čestitam dobitniku nagrade za životno djelo gospodinu Tomislavu Široli i dobitnicama plaketa gospođi Dioniziji Markovska i gospođi Biserki Kajfeš. Općinsko vijeće je na svojoj 35. sjednici, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje donijelo jednoglasne odluke o dodjeli nagrade i plaketa našim istaknutim mještanima i time odalo priznanje za njihov nesebični rad i doprinos boljitku, napretku i ugledu naše Općine. Ova skromna svečanost prilika je da vam se još jednom zahvalimo te poželimo puno uspjeha i svako dobro u vašem daljnjem životu i radu“, poručila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo Ksenija Žauhar. 

Dobitnicima javnih priznanja obratila se i općinska načelnica Sanja Udović. 

„Žao mi je što vam javna priznanja zbog svima dobro poznatih okolnosti nismo mogli uručiti na svečanosti povodom Dana Općine Viškovo 15. travnja. Ipak, na ovaj način vam se želimo odužiti za sve što ste dali i što dajete široj zajednici. Prijedlog da Tomislav Širola dobije nagradu za životno djelo podržali su, osim formalnog podnositelja Boćarskog kluba Halubjan, i Nogometni klub Halubjan, Udruga Halubajski zvončari, Limena glazba Marinići, Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo, Udruga antifašista što dovoljno govori o vašem doprinosu široj zajednici. Kada pojedinci poput Tomislava Širole, Dionizije Markovska i Biserke Kajfeš toliko puno daju društvu, javnim priznanjima im odajemo zasluženo priznanje i pokazujemo da cijenimo njihov rad, trud i zalaganje. Svojim ste djelovanjem oplemenili ne samo sebe nego i naše Viškovo, ali i puno šire od toga. Na tome vam iskreno zahvaljujem i nadam se da će se mlađe generacije ugledati u vas“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović. 

Za postignuti uspjeh, doprinos promidžbi i ugledu Općine Viškovo, plakete Općine Viškovo dobile su dvije vrijedne mještanke, članice Crvenog križa Biserka Kajfeš i Dionizija Markovska. Obje više od 30 godina aktivno sudjeluju u radu Društva Crvenog križa. Tijekom svih tih godina nesebično su pomagale i radile na terenu za dobrobit zajednice i njezinih mještana što se posebno odnosi na sudjelovanje u svim općinskim manifestacijama – od Matejne, Majevice, Dana Općine, karnevala do akcija darivanja krvi. 

(kv)