VIŠKOVO – REKORDER, VOZIO S 2,18 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

19. ožujka 2018. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 30 prometnih nesreća, a kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene. Teže su ozlijeđeni biciklist i pješakinja, a obje nesreće su se dogodile 16. ožujka na području Rijeke.

U ovom razdoblju policija je u prometu zatekla vozače koji su počinili više različitih prometnih prekršaja. Tako izdvajamo 49-godišnjaka koji je 16. ožujka oko 14.15 sati na području Kostrene upravljao osobnim vozilom marke Toyota Yaris, bez registracijskih oznaka. Spomenuti se nije zaustavljao na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje, ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu, pretjecao druga vozila preko pune crte i u zavojima. Nakon zaustavljanja 49-godišnjak je priveden u službene prostorije policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja više prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg izmjerena je u noći 17. ožujka 37-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka. Zaustavljen je na području Viškova te zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa zadržan u službenim prostorijama policije. Isto tako, zadržan je i 39-godišnji vozač Renaulta, riječkih registracijskih oznaka, koji se u ranim jutarnjim satima 17. ožujka kretao iz smjera Jelačićeva trga u Rijeci prema Jadranskom trgu te nije stao na znak crvenog svjetla na semaforu. Pri tom je oborio pješakinju, koja je uslijed toga lakše ozlijeđena, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,96 g/kg.

Na području Matulja policija je zaustavila 37-godišnjeg državljanina Slovenije koji je upravljao Volvom pri koncentraciji alkohola od 1,82 g/kg. Spomenuti je zadržan u službenim prostorijama policije, kao i 56-godišnji vozač koji zaustavljen u Crikvenici 18. ožujka oko 19.35 sati s koncentracijom alkohola od 1,55 g/kg. Uz to, upravljao je osobnim vozilom marke Mitsubishi na koji je postavio registracijske pločice s drugog vozila radi čega je kazneno prijavljen za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava.

Osim navedenih policija je tijekom vikenda na području Rijeke, Delnica, Jadranova i Crikvenice zatekla sudionike u prometu koji sa sobom nisu imali vozačke dozvole i osobne isprave, a na području Cresa vozača s manjom količinom marihuane.