VIŠKOVO – NEOBIČNI VJETROVI PUŠU U VIJEĆU VIŠKOVA

25. srpnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
načelnica Udović

načelnica Udović

VIŠKOVO – Neobični vjetrovi pušu u vijećnici Viškova, jedino je što se može reći nakon posljednje sjednice na kojoj opet (!) nije izglasan ovogodišnji rebalans proračuna. Na sjednici koja se održavala prije samo nešto više od 10-tak dana načelnica Udović sa svojim SDP-om je predložila povećanje prodačuna sa 67,3 milijuna kuna na 84,5 milijuna kuna. Ovaj prijedlog nije prošao. SDP sa satelitskim strančicama je bio za, HDZ sa satelitskim strančicama protiv, a nezavisna predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar bila je suzdržana. Kako se čini takvo stanje je ostalo i ostaje dalje.

Nesuglasica je bilo puno. “Proširenje groblja planirano je još u prošloj godini. Sve je trebalo već početi a mi sada govorimo o dvostruko većoj cijeni projekta. A sve je to poraslo u samo pola godine”, navodila je Žauhar, a bilo je nesuglasica i oko Marišćine.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović navela je da Žauhar ne barata ispravnim podatcima. “Na mene predbacujete odgovornost kad postoje jasne zakonske procedure i vrijeme u kojem se odluke donose” navela je Udović.

No ipak je voditelj odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Sanjin Vranković iznio možda najvažniju stvar na Vijeću. “Potražnja diktira cijenu. Pravilo nižih cijena kod javne nabave više ne funkcionira. GP Krk, koji se uvijek javljao na natječaje, ne javlja se više.”

Nije posve jasno kako javna nabava u Viškovu više ne funkcionira, ali ukoliko uistinu ne funkcionira onda je to već pitanje za pravosuđe, jer takva pravila – htjelo ti ili ne u Viškovu – moraju funkcionirati. Barem dok je takav zakon.

(kv)