VIKEND NA PROMETNICAMA OBILJEŽIO PIJANI TAKSIST

17. prosinca 2018. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju su zabilježena i počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 3,22 g/kg, evidentirana je jučer u Krku, 45-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je zatekla pola sata poslije pola noći dok je upravljao automobilom marke „Opel“, slatinskih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije, odnosno, da nema položen vozački ispit. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavati sigurnost prometa, priveden je u prostorije policije.

Dan prije, u subotu, 15. prosinca, isto oko pola noći u središtu Rijeke je priveden 53-godišnji vozač taxi vozila. Policijski službenici I PP Rijeka su ga zaustavili u ulici Žrtava fašizma nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, tj. pri koncentraciji alkohola od 1,48 g/kg.

Sat vremena kasnije priveden je 58-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registarskih oznaka, koji je zatečen na području Čavli pri koncentraciji alkohola od 1,66 g/kg. Uz to je utvrđeno da je vozilom upravljao iako mu je izrečena trajna zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Na području Čavli i jučer je zatečen alkoholizirani vozač u prometu. 33-godišnjaka je policija zaustavila oko 1.30 h kada je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 1,84g/kg.

U Rijeci je pak sinoć oko 21.30 sati zbog alkoholiziranosti privedena 36-godišnja vozačica. Zatečena je u vožnji pod utjecajem alkohola na području Krnjeva, na Novoj cesti, dok je upravljala vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2.10 g/kg. Osim navedenih počinitelja, policija je jučer evidentiralai prekršaj na području Delnica 31-godišnjeg hrvatskog državljanina. Upravljao je osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestamate prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.