VESELI DJEČJI TJEDAN U CRIKVENICI

1. listopada 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

happy-kids1CRIKVENICA – Svake se godine početkom listopada u Crikvenici obilježava Dječji tjedan, a ove će se godine Dječji tjedan u Crikvenici obilježavati u periodu od 01.— 07. listopada.
Program koji je osmišljen odvijat će se na mnogim lokacijama – u Osnovnim školama Zvonka Cara i Vladimira Nazora u Crikvenici te u njihovim područnim školama u Jadranovu, Dramlju i Selcu, u Dječjem vrtiću Radost u Crikvenici te u područnim vrtićima u Dramlju, Selcu i Jadranovu, dok će se centralni dio dječjeg tjedna održati u hostelu Karlovac u Selcu. U programu je planiran i posjet Muzeju Grada Crikvenice te posjet Gradskoj knjižnici.
Svi su programi besplatni, a u ponedjeljak će djeca dviju osnovnih škola i vrtića posjetiti gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavinu. Gradonačelnik će djecu primiti u Sali za sastanke Gradske uprave Grada Crikvenice u 09:00 sati ujutro te će porazgovarati s djecom i čuti kako oni razmišljanju i kakve ideje imaju.

Prvi dan dječjeg tjedna, 01. listopad, ujedno je i Međunarodni dan djeteta koji će također biti obilježen u svim obrazovnim institucijama, a kroz projekt Aktivni u zajednici u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i hostelom Karlovac 04. listopada će cjelodnevni program biti održan upravo u navedenom objektu. Planiran je za taj datum i nastavak projekta odnosno 2. Sajam mogućnosti koji se provodi sa Policijskom upravom Primorsko-goranskom i Vijećem za prevenciju kriminaliteta u sklopu projekta M.A.H. Mogu ako hoću i na kojem se udruge i klubovi te umjetnička društva s područja grada nastoje prezentirati djeci kako bi se uključili u iste. Prvi sajam mogućnosti bio je veoma zanimljiv te je okupio veliki broj udruga i djece. Ove se godine osim predstavljanja udruga i klubova održavaju brojne radionice i igre, a od 16:00-18:00 sati planiran je i slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Valja istaknuti da je Grad Crikvenica jedan je od gradova koji s ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece te raznim aktivnostima, programima i potporama prati djecu od rođenja i školovanja do izlaska na tržište rada i zapošljavanja.

Organizator Dječjeg tjedna je Društvo Naša Djeca Crikvenice dok su suorganizatori Grad Crikvenica, hostel Karlovac, Dječji vrtić Radost, OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Centar Izvor Selce te Policijska uprava Primorsko-goranska, a pokrovitelji su Eko-Murvica d.o.o., KTD Vodovod Žrnovnica d.o.o., Arriva d.o.o., Neda Vraneš, a medijski pokrovitelj je portal crikva.hr