VELIKI USPJEH – TISUĆE PLESAČA U OPATIJI

10. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

gervais opatijaOPATIJA – Preko dvije tisuće plesačica i plesača stiglo je u Opatiju koja će od danas pa sve do nedjelje biti centar hrvatske plesne scene. Svjetski plesni spektakl DanceStar po prvi put je doveo u naš grad kvalifikacijski turnir na kojem će se najbolji plesači plasirati na veliko svjetsko finale koje će se održati u svibnju u Poreču. Pokrovitelji su Grad Opatija i Turistička zajednica Grada Opatije, a domaćin Festival Opatija. Program se nastavlja u subotu i nedjelju od 9 sati, cijena dnevne ulaznice je 50 kuna, a cijena trodnevnog paketa ulaznica 100 kuna. Pored natjecateljskog dijela, u subotu, 10. ožujka u 20 sati održat će se Mamma’s Show – natjecanje za skupinu 30+.

Natjecanju su prethodili pozdravni govori gradonačelnika Opatije Ive Dujmića i organizatora Alena Petelinca.

– Opatija je počašćena što je domaćin ovom prestižnom natjecanju te što je mogla ugostiti mlade vrhunske plesače. Slavna plesačica, utemeljiteljica suvremenog plesa Isadora Duncan dolazila je na vrhuncu svoje karijere u Opatiju, gdje su je opatijske palme inspirirale za plesne pokrete. Nadam se da će i neke od plesača na ovom natjecanju Opatija inspirirati i motivirati, istaknuo je gradonačelnik Dujmić te zahvalio organizatorima što su odabrali Opatiju uz želju da se suradnja nastavi i dogodine.

Alen Petelinc zahvalio je domaćinima u ime organizatora te istaknuo da im je izuzetno drago što su nakon Zagreba s kvalifikacijskim turnirom stigli u Opatiju.

– U Gervaisu je već danas velika gužva, a sutra i prekosutra očekujemo preko dvije tisuće plesača i plesačica. Plesači su zadovoljni dvoranom i prostorom u Centru Gervais, puni su pozitivne energije i dobar ples, glazba i odlična zabava su zagarantirani, kazao je Petelinc.

Plesači su se danas natjecali u disciplinama ballet, lyrical dance i folkloric dance, a sudili su im renomirani suci naša baletna prvakinja i pedagoginja Almira Osmanović, Nora Mackh iz Austrije i Mariano Carlini Visintainer iz Italije. (kv)