VELIKI JUBILEJ – Izložbom na Korzu „Veslački klub Jadran Rijeka 1922 – 2022“ klub slavi svoj 100. rođendan

1. ožujka 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Povodom obilježavanja 100. obljetnice Veslačkog kluba Jadran Rijeka na postamentima na Korzu postavljena je retrospektivna izložba o dugoj povijesti kluba.

Izložba fotografija posvećena je najznačajnijim događajima, uspjesima i najuspješnijim pojedincima Veslačkog kluba Jadran, a izložbu su otvorili predsjednik Veslačkog kluba Jadran Ivo Zrilić i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Otvorenje izložbe Veslački klub Jadran Rijeka 1922 - 2022

„Rijetki su klubovi koji se mogu pohvaliti da postoje toliko puno godina, ali mogu reći da je ovo naših tek prvih stotinu godina postojanja“, rekao je Zrilić i zahvalio Gradu Rijeci na mogućnosti postavljanja ove izložbe na Korzu, ali i u svoj pomoći koju pružaju klubu. „Mi ćemo tijekom cijele ove godine brojnim programima i manifestacijama obilježavati našu veliku godišnjicu, a u prosincu planiramo predstaviti i monografiju. Prvo događanje je pak već ove subote kada će se u dvorani Centra Zamet održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na koje nam stižu najbolji veslači i veslačice iz Hrvatske i okolnih zemalja“, rekao je Zrilić i dodao kako se nada da će ova izložba kao i bogata povijest kluba potaknuti mlade ljude da se pridruže kolektivu kluba koji trenutno broji oko stotinjak članova.

Sretan stoti rođendan klubu poželio je i riječki gradonačelnik Filipović koji im je u budućnosti poželio što više uspješnih godina rada i uspjeha. „Nemoguće je nabrojati sve uspjehe kluba čiji su sportaši sudjelovali na Olimpijskim igrama, svjetskim, europskim i državnim natjecanjima. Na neki način kroz povijest kluba ispričana je i povijest našega grada i drago mi je što njihovu veliku obljetnicu slavimo baš u ovoj godini kada je Rijeka i Europska prijestolnica sporta“, rekao je gradonačelnik i dodao kako je Jadran jedan od naših najuspješnijih klubova. „Vaš rad podržavat ćemo i dalje koliko god budemo u mogućnosti i želim vam što više novih članova i velikih uspjeha“, zaključio je Filipović svoju rođendansku čestitku.

Otvorenje izložbe Veslački klub Jadran Rijeka 1922 - 2022

Veslački klub Jadran Rijeka slijednik je veslačkih klubova Rožnica, Uskok i Vila osnovanih na Sušaku početkom 20. stoljeća.

1949. godine svi sušački i riječki veslački klubovi objedinjuju se u Veslački klub Jadran Rijeka.

Tijekom 100 godina uspješnog rada kroz veslački klub je prošlo nekoliko tisuća djece i mladih iz Primorsko – goranske županije. Članovi Veslačkog kluba Jadran Rijeka nastupali su na svim vrstama veslačkih natjecanja ostvarujući zapažene rezultate, a klub predstavlja jedan od glavnih stupova nosioca kvalitete i izvrsnosti među sportskim kolektivima u Rijeci i okolici.

Izložba na postamentima ostaje do 9. ožujka.