VELIKA OBLJETNICA FIUMANKE – PUNIH 20 GODINA RIJEČKE REGATE

20. svibnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

fiumanka jedrenjeRIJEKA – Prošlo je dvadeset godina od kada je riječka Fiumanka prvi put razvila svoja jedra. Malo tko je tada vjerovao da će se gradu poput Rijeke dogoditi regata poput Fiumanke. A ne samo da se dogodila, nego i uspješno jedri već čitava dva desetljeća!

Rijeka i njezina luka ponovo će postati mjesto susreta mnogobrojnih nautičara na međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji koja u najsjevernijem jadranskom zaljevu, iz godine u godinu okuplja više od 200 jedrilica i gotovo dvije tisuće jedriličara. Fiumanka je riječki i hrvatski praznik jedara s motom „Imaš barku, imaš jedro, prijavi se!“, a ove godine obilježava značajnu obljetnicu koju ćemo naznačiti novim, zanimljivim događanjima.

Fiumanka je jedna od rijetkih, ako ne i jedina velika regata koja je potpuno besplatna! I ne samo to, svatko tko je ikad jedrio na Fiumanki, sa sobom je ponio majicu kao uspomenu na sudjelovanje, a Rijeka ga je kao dobar domaćin uvijek dočekivala otvorene luke i srca, osiguravajući svim sudionicima besplatan vez i gostoprimstvo nakon regate.

Fiumanka je postala nezaobilazno mjesto susreta nautičara, medija i gospodarstvenika. Zahvaljujući svojim medijskim jedrima, otplovila je daleko izvan nacionalnih granica i prometnula se među vodeće nautičke događaje.

U četvrtak, 6. lipnja, otvara se Regatni ured Fiumanke i počinje dvodnevna manifestacija AdRia4Blue čiji je cilj promocija plave ekonomije i održivog gospodarstva. Manifestaciju organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom. U večernjim satima na Botelu Marina udruga LP rock organizira humanitarni koncert.

Dani vikenda od 7. do 9. lipnja proteći će u znaku jedrenja i dobre zabave. U petak jedre mediji, u subotu će zaploviti 20. Fiumanka, a u nedjelju humanitarna 10. Rotary regata. Za dobru zabavu u petak su zaduženi grupa Colonia i svevremenski Kantridersi, a u subotu nakon ceremonije proglašenja pobjednika, Riječani će zaljuljati rivu od Gata Karoline Riječke sve do Terminala na najvećem disco partyu na otvorenom uz disco kugle i poznate hitove 70′ i 80′.

Osim što će i ove godine o Fiumanki pisati i pričati njezini medijski pokrovitelji, različite zanimljivosti uz izravna uključivanja u regatu te razgovori s jedriličarima i posjetiteljima moći će se pratiti i na YouTube kanalu Fiumanke. Kroz zanimljivu kampanju na Facebooku, u najavu riječke regate uključili su se brojni Riječani i njihovi prijatelji koji sa svih strana svijeta pozivaju na Fiumanku.

“Zato što je jedrenje više od sporta, a Fiumanka je više od regate i zahvaljujući jedinstvenom pristupu organizaciji, riječka regata uspješno se pozicionirala među vodeće nautičke događaje po atraktivnosti, brojnosti sudionika i međunarodnoj prepoznatljivosti. Stoga i ove godine s velikim zadovoljstvom poručujemo  – vidimo se na Fiumanki!”, navode organizatori.

 

Program 20. Fiumanke

Četvrtak, 6. 6.

10:00 – 21:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku

09:00 – 17:00 Gospodarska manifestacija Adria4Blue; promocija plavog gospodarstva i održivog razvoja

20:00 Humanitarni koncert udruge LP rock; Botel Marina

 

Petak, 7. 6.

09:00 – 17:00 Gospodarska manifestacija Adria4Blue; promocija Plavog gospodarstva i održivog razvoja

09:00 – 22:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku

14:00 Start 7. europske medijske regate (regatno polje ispred riječkog lukobrana)

20:00 FIUMANKA & LIFE party Novog lista; Boonker (samo uz pozivnice)

20:00 Kantridersi; Terminal

21:00 Colonia; Gat Karoline Riječke

 

Subota, 8. 6.

08:00 – 11:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku

12:00 Start 20. Fiumanke

17:00 Klapa Intriga; Terminal

20:30 Ceremonija proglašenja pobjednika

21:30 Blame It On The Boogie; disco party

22:00 Disco Inferno Magic band i Grapevine babies; Gat Karoline Riječke

 

Nedjelja, 9. 6.

11:00 Start 10. Rotary Fiumanke