VAN PAMETI – PEDOFILIJA U CRKVENOM ZBORU, A SUDAC GA PUSTIO NA SLOBODU

16. svibnja 2018. | Kategorija: Hrvatska
crkva pedofili

KRIVCI NA VIŠE STRANA – Odgovorni su i roditelji koji šalju svoju djecu u opasna mjesta za njih i ne reagiraju kada uoče naznake čudnog ponašanja. Odgovorno je i sudstvo koje se ležerno odnosi prema gnusnom zločinu pedofilije.

HRVATSKA – Voditelj zbora župnog ureda na području Šibenika optužen je za pedofiliju! Naime, 34-godišnji voditelj zbora je prijavljen za čak 9 kaznenih djela koja se vode na štetu djece.

Kako navodi  Jutarnji list te Šibenski.in, dotični je koristio priliku da se zbliži s trojicom dječaka članova zbora. Osumnjičeni voditelj zbora je prije nekoliko dana ispitan od strane policije pod tužbom kaznenog djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina i za 4  bludne radnje te za 4 spolna uznemiravanja.

Kriminalne radnje dešavale su se od siječnja prošle godine sve do unatrag nekoliko dana kada mu se jedan od dječaka suprostavio i prijavio roditeljima. Zanimljivo je da su roditelji isprva zatražili sastanak sa župnikom (nije poznato jesu li u međuvremenu i dalje vodili svoje dijete u moguće leglo pšedofilije) koji upravlja župom, a tek je tada župnik izvršio prijavu policiji.

No šok tek dolazi. Šibensko Županijsko državno odvjetništvo je razumljivo zatražilo jednomjesečni pritvor za osumnjičenog zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i njegova utjecaja na svjedoke, ali sudac ga je pustio na slobodu s time da se mora ponašati dobro (valjda na “majke mi, više neću”) i ne smije se približavati na manje od 100 metara od napastvovanih dječaka. Nakon te odluke do govornika šibenskog Županijskog suda Branka Ivića nije bilo moguće doći.

(kv/izvor Jutarnji list)