VAL ZA VALOM – OPET UHVAĆENI ILEGALNI IMIGRANTI

7. srpnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Tiha invazija Europe?

Tiha invazija Europe?

PERMANI – Nekada mirno i pitomo mjesto Permani, koje se nalazi nedaleko Matulja, polako postaje trasom kuda prolaze valovi imigranata. Ovo je tema o kojoj se nitko na Kvarneru ne bavi, i o kojoj nećete čuti i pročitati ništa u ostalim medijima. Javna je tajna da je Kvarner jedno od najaktivnijim ruta ilegalnih imigranata. Rupa, Pasjak, Permani, Brgud, Klana… od mirnih mjesta postaju lokacije na kojima se gotovo svake noći mogu uočiti ilegalni imigranti.
Tako je bilo i sinoć kada su službenici granične policije oko 22.30 sati u samom mjestu Permani, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice zatekli tri državljana Pakistana, starosti 20 i 27 godina.
Svi su privedeni u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno da je riječ o tražiteljima međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj koji su namjeravali ilegalno prijeći državnu granicu s Republikom Slovenijom, u čemu ih je policija spriječila. Zbog počinjenja spomenutog prekršaja, nad njima je u tijeku postupanje u skladu s važećim propisima.
SLični slučaj se desio prije dva dana. I prije toga u ponedjeljak. I još ranije u subotu. I tako stalno, svakoga tjedna. A ne zanemarimo da je sve to što ‘padne’ u ruke policiji. Ono što prođe neopaženo je nepoznanica, ali procjenjuje se da po kvarnerskoj ruti prolazi stotine i stotine ljudi tjedno. (kv)