UZ KRATKO DRUŽENJE I “ZELENE” POKLONE DRVORED LJUBAVI PREDSTAVLJEN USVOJITELJIMA

27. travnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Projekt Grada Crikvenice, Drvored ljubavi, već drugu godinu za redom uspješno plijeni pažnju ljudi, kako iz Crikvenice tako i iz cijele Hrvatske, koji povodom Dana zaljubljenih – Valentinova simboličnim iznosom usvajaju stablo.
Na taj način sebi dragoj osobi poklanjaju unikatan poklon kao znak ljubavi koja ujedno znači i ljubav prema okolišu, jer usvajanjem ozelenjuju i okoliš crikveničkog područja.

Ove godine povodom Valentinova, usvojeno je ukupno 20 stabala. Osam stabala alepskog bora zasađeno je na području lučice ispod Life centra te je označeno pločicama natpisa koje su usvojitelji odabrali, dok dvanaest stabala tamarisa, posađenih na šetnici Crikvenica – Selce također krase pločice sa natpisom. Time su područja lučice i šetnice postala bogatija za 20 predivnih stabala koja će rasti i cvjetati baš kao i ljubav para čija imena stoje uz stablo.

Kako usvajanje ne bi bilo samo potpisivanje ugovora o usvajanju i sadnja stabala koje usvojitelji mogu vidjeti, uz nazočnost usvojitelja prezentiran je ovaj hvalevrijedan projekt. Prezentaciji su nazočili i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te njegovi zamjenici Silvia Crnić i Veselko Mutavgjić.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić osvrnula se na projekt, kazavši nekoliko riječi i zahvalivši parovima na prepoznatom trudu Grada Crikvenice na ustrajanju u ovakvom projektu te kazavši kako će se ovakve akcije zasigurno nastaviti i dalje te da se već sada traže nove lokacije za sadnju stabala. Parovi su prošetali, obišli svoje stablo te su na poklon dobili po sadnicu lavande kako bi i kod kuće mogli ukrasiti okoliš ovom mediteranskom biljkom.

Grad Crikvenica je kroz projekt I ja imam svoje stablo i projekt Drvored ljubavi do sada zasadio 50-ak stabala, a uz pomoć ovih „zelenih“ projekata i dalje će se nastojati što više ozeleniti čitavo područje grada.