USPJEH – OPATIJA PRIVUKLA TENISKI TURNIR ‘ISTARSKA RIVIJERA’

29. ožujka 2017. | Kategorija: Sport
Opatija

Opatija

SPORT – U Tenis klubu Opatija održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje teniskog turnira Istarska rivijera u Opatiji, koji se odvija od 25. ožujka do 2. travnja 2017. kada je i finale turnira, u nedjelju.

Riječ je o teniskom turniru koji se održava kao ciklus ITF Futures turnira i četvrti je u nizu. Ove godine odvija se u četiri grada: Umagu, Poreču, Rovinju i Opatiji.

Na konferenciji su bili prisutni gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Organizacijskog odbora turnira u Opatiji Nikola Pilić, predsjednik Organizacijskog odbora Istarske rivijere Branimir Horvat, direktorica Istarske rivijere Mirna Grozdanić i predsjednik Teniskog Kluba Opatija Gordan Širola.

Horvat je istakao svoje zadovoljstvo što se ovaj turnir nakon dugog niza godina lani vratio u Opatiju, a ove godine se nastavlja te da je pritom ključna bila podrška Grada Opatije, na čemu je Horvat i zahvalio. Posebno je u istom kontekstu istakao i angažman poznatog tenisača i trenera Nike Pilića, koji je partner u organizaciji ovog turnira.

Dujmić: Opatija gradi destinaciju, i u pogledu tenisa želi biti uz bok Umagu

Gradonačelnik Dujmić naglasio je da se Grad nimalo nije dvoumio da bude uz bok Umagu, Poreču i Rovinju u domaćinstvu ovog turnira. Opatija gradi destinaciju, kazao je ovom prigodom novinarima Dujmić, a ovo je dio te destinacije: sportski turizam. Dodao je da se grad nastoji razvijati u sinergiji privatnog i javnog sektora, pritom navevši da je želja da ovaj projekt bude dugoročan. Za vrijeme turnira svi igrači bit će smješteni u opatijskim hotelima, posjetit će i opatijske restorane, a u sklopu ideje o gradnji destinacije – ovo i jest jedan od glavnih ciljeva: „Želimo biti na teniskoj karti – Opatija kao tenis destinacija“ zaključio je gradonačelnik Dujmić.

Tenisač svjetskog renomea Niko Pilić ponovio je i danas da ga Opatija podsjeća na Monte Carlo i da bi bila šteta da nema teniskog turnira poput ovog. On je zahvalio Gradu na podršci, kao i gradonačelniku Dujmiću jer je Grad ovu organizaciju podržao sa 150.000 kuna, ali je uz to i popravio zid u sklopu tenis terena. Smatra da je za Opatiju održavanje ovog turnira važno jer u predsezoni okuplja oko 300 osoba.

Predsjednik Kluba Širola rekao je da je ponosan što se organizacija ovog turnira vratila u Opatiju, te zahvalio na podršci gradonačelniku, Piliću, te Horvatu. Ovo je finale naših nastojanja da od ovog kluba napravimo ono što je nekad bio, sumirao je Širola.

Horvat je još dodao da je veliki broj igrača pokazao interes za sudjelovanje na ovom turniru, te su provedene pretkvalifikacije i kvalifikacije. Nastupit će Andrej Martin, finalist Umaga 2016. rečeno je na konferenciji, a od hrvatskih predstavnika na turniru u Opatiji nastupit će Matej Sabanov, Nino Serdarušić i Duje Kekez koji su direktno u turniru, zatim Borut Puc koji je prošao kvalifikacije te Zvonimir Orešković, Mate Delić, Domagoj Bilješko i Filip Marić koji su dobili pozivnice.