Uspjeh mladih Zamećanki na Međunarodnom rukometnom turniru u Neussu

12. lipnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na međunarodnom Quirinus Cup-u održanom u prijateljskom gradu Neussu, rukometašice ŽRK Zamet osvojile su srebru medalju u kategoriji C-mladi (2004. godište i mlađe).

Na 37. izdanju Quirinus Cupa koji se održavao od 7. do 9. lipnja, Rijeku su predstavljale tri rukometne vrste, dvije ženske vrste ŽRK Zamet, godište 2004.-2005. i 2002.-2003. te jedna mješovita vrsta iz OŠ Kozala, sastavljena od djevojčica i dječaka rođenih 2006.-2007. i mlađih. Ove godine na Turniru je sudjelovala 161 rukometna vrsta iz 12 zemalja.

Mladi riječki sportaši i sportašice već tradicionalno sudjeluju na ovom turniru u sklopu dugogodišnje suradnje OŠ Zamet i Realschule Holzheim iz Neussa, koja uključuje i međusobne posjete i razmjenu učenika. Gosti iz Neussa, bilo učenici navedene škole, skupine izviđača, glazbenika ili umirovljenika, svake godine posjećuju Rijeku.

Neuss je grad na lijevoj strani Rajne nasuprot Dusseldorfa u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija i jedan je od najstarijih gradova u Njemačkoj, a prijateljstvo Rijeke i Neussa formalno traje od 1990. godine, dok je ono neformalno duže od 40 godina te uključuje suradnju u raznim područjima kao što su funkcioniranje grada, sport, zdravstvo i socijalna skrb te kultura.