USKORO TJEDAN PLAVE RIBE U CRIKVENICI

13. lipnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
ukusna tuna

ukusna tuna

CRIKVENICA – Od 22. do 29. lipnja u Crikvenici se održava „plavi“ šesti po redu „Tjedan plave ribe“.

“Nekada sam bila jedna od najvažnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani. Osim toga, crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili iskusni i poznati majstori u lovu na mene, plavu ribu, ali i ostale ribe. Mnogi od njih su svoje vještine prenosili na generacije ribara diljem svijeta. „Tjedan plave ribe“ vezan je uz projekt „Cesta plave ribe“ koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, inspirirana ribarskom prošlošću i tradicijom ovoga kraja. Prezentacija „Ceste plave ribe“ održat će se u petak, 22. lipnja u centru Crikvenice od 19 sati. Sve posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, kao i kulinarska radionica s vrsnim kuharima Draganom Viskovićem i Nikolom Cossuttijem. Pripremat će se različita jela kao što su crkveniške rupice, brudit, tuna u saftu, domaća zelena tjestenina s tunom i salsom, fishburger i sl. A uz mene, plavu ribu, najbolje ide pokoja kapljica domaćega vina, stoga provjerite kakav smo par”, navode organizatori.

Očekuje i prezentacija ribolovnog alata. A za još veseliju atmosferu pobrinut će se glazbeni sastav „Nebuloza“.

U subotu, 23.lipnja, bit će veselo i u Jadranovu i u Crikvenici. Jadranovo priprema „Feštu od tune“ na rivi Mulina u 19 sati, a u centru Crikvenice se održava „Večer ribarske tradicije“ s početkom u 21 sat. Ponedjeljak je dan za „Ribarsku feštu od lokarde“ u centru Selca u 19 sati, a četvrtak, 28. lipnja, za dramaljsku lučicu Pazdehovu u kojoj će se također održati „Ribarska fešta od sardele i lokarde“ s početkom u 19 sati.

Kao što vidite, slave me u sva četiri mjesta crikveničke rivijere.

“Vrijedne ruke naših ugostitelja za vas su pripremile menije po cijeni od 100,00 kn, koje ćete moći odabrati i kušati tijekom cijelog, promotivnog tjedna u nekima od ugostiteljskih objekata, a to su: „Amor“ (Crikvenica), „Bodulka“ (Crikvenica), „Domino“ (Dramalj), „Feral“ (Jadranovo). „Kantunić“ (Selce), „Karoca“ (Crikvenica), „Mendula“ (Crikvenica) i „Riva“ (Selce)”, ističu.

Posjetite nas i otkrijte da kod nas nije plavo samo nebo i more, već i cijeli jedan tjedan u lipnju. Doživite kako je to koračati posebnom cestom – „Cestom plave ribe“.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Ekskluziva“ d.o.o., Srednja škola Dr. A. Barca, Restoran „Domino“, PŠRD „Arbun“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Vinarija „Pavlomir“
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica