UREĐENO IGRALIŠTE MALIH SPORTOVA U NOVOM VINODOLSKOM

2. srpnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

novi vinodolski igralište NOVI VINODOLSKI – “Ljubav prema sportu duboko je utisnuta u identitet Novljana, a zahvaljujući povoljnim klimatskim uvjetima i prirodnim specifičnostima, na području Novog Vinodolskog tijekom većeg dijela godine mogu se provoditi brojne sportsko-rekreacijske aktivnosti. Grad Novi Vinodolski i Nogometni klub „Vinodol“ podnijeli su prijavu za projekt uređenja igrališta malih sportova, na Poziv Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivne zajednce u 2018. godini“, temljem kojeg se financiraju materijalni izdaci za razvoj sporta, te su ostvarili novčanu potporu u iznosu od 70 tisuća kuna”, navode iz gradske uprave.

Projekt uređenja igrališta malih sportova obuhvatio je radove na postavljanju završnih podloga – podloga od gume i akrila za košarkaški i rukometni (mini rukomet) teren dimenzija 15x28m, te umjetne trave za teren za mali nogomet dimenzija 20x40m.

Osim nabave i ugradnje podloge, Grad Novi Vinodolski uložio je i dodatna sredstva u nabavu nove opreme – koševi, golovi za rukomet, te zaštitne mreže, stoga je ukupna vrijednost uređenja dosegla iznos od 316 tisuća kuna.

Ukoliko se uzme u obzir da je 10. kolovoza 1923. godine utemeljen Novljanski građanski športski klub (NGŠK) čija je nogometna sekcija postizala vidne uspjehe, uređenje nogometnog terena u sklopu igrališta malih sportova u 2018. godini, odnosno 95 godina od osnivanja, znakovito je, budući da je Nogometni klub „Vinodol“ sve do danas ostao pokretač brojnih sportskih aktivnosti u Novom Vinodolskom. Uz Nogometni klub „Vinodol“ posebno se još ističu Ženski rukometni klub „Vinodol“ (34 djevojčice) i Košarkaški klub Vinodol (20 dječaka).

“Nadamo se da će uređenje dvaju sportskih terena doprinijeti dodatnom unaprjeđenju sporta u Novom Vinodolskom, osobito nogometa, rukometa i košarke, poticanju djece i mladih na svakodnevno vježbanje i uživanje u sportu, okupljanju djece i mladih radi rekreacije, obuke i treninga u svrhu očuvanja njihova zdravlja, te obogaćivanju njihovog slobodnog vremena”, zaključuj.