URBAN – NITKO ME NA OTVARANJE EPK NIJE ZVAO, ALI PODRŽAVAM EPK

5. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Damir Urban

Damir Urban

RIJEKA – Mnogi su primjetili da u moru događanja pri otvaranju EPK nije bilo nekih od najvažnijih umjetnika iz Rijeke. Ustvari ni iz Hrvatske, ali zadržimo se sada samo na Rijeci. Kako i zašto ga nije bilo u programu, iako je neupitno jedan od najvažnijih rock umjetnika Rijeke, na svojem facebook profilu odgovorio je Damir Urban.

Rijeka je u subotu postala europskom prijestolnicom kulture. Moram reći da je taj dan bilo posebno lijepo biti ovdje, ne samo kao svjedok, već i kao ponosni građanin ovoga grada. Mislim da je samo otvaranje bilo vise nego uspješno. Posebno bih izdvojio svog kolegu Zorana Prodanovića Prlju. trenutno ne mogu zamisliti da bi itko bolje od njega izveo sam čin vođenja završne ceremonije.

Međutim, ovaj post ne pišem samo zbog čestitki i pohvala, već i da bih objasnio jednu situaciju. naime, primio sam (od inboxa, komentara, prolaznika, poznanika) puno upita zašto me nije bilo u programu otvaranja, a onda i komentare kako je to sigurno bio neki moj statement, moja odluka, kako netko nije ispunio moje uvjete ili da sam bahato odbio sudjelovati u programu.

Mene u programu otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca, kao ni u luci, nije bilo jer me nitko iz EPK nije, kao autora i glazbenika, pozvao da u njemu sudjelujem, a niti da mu prisustvujem.
I to je sasvim u redu. Ljudi u organizaciji EPK-a u krajnjoj liniji i postoje zato da bi odabrali i uredili program prema vlastitom nahođenju, ukusu i želji, da bi zvali autore i izvođače, pa i goste, koji cć program stvarati i koji će u programu (otvaranja) EPK sudjelovati.

Poštujući to, a istovremeno podržavajući kako svoj grad, tako i sam projekt, otvaranju sam prisustvovao, kao i tisuće mojih sugrađana, na ništa manje primjeren način, sa svojom obitelji, u publici, napisao je Urban.