UMIROVLJENICI OPATIJE DOBIVAJU VEĆU POMOĆ

25. studenoga 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

starica umirovljenici nesreća tugaOPATIJA – U Vili Antonio gradonačelnik Ivo Dujmić, članovima opatijskog Kluba 60+ prezentirao programe namijenjenih umirovljenicima u 2018.godini.

Na prezentaciji je naglašeno da se dodatni programi nalaze u prijedlogu Proračuna Grada Opatije za 2018.godinu, a preduvjet njihove provedbe je upravo usvajanje Proračuna odnosno osiguravanje financijskih sredstava za provedbu.

Posebno je istaknuto da je za umirovljenike s mirovinom do 3.000 kn u planu novčana pomoć u ukupnom iznosu od 1.000 kn odnosno dva puta po 500 kn kako bi se njihov kućni budžet pojačao u blagdansko vrijeme (za Uskrs i Božić). Osim toga, za njih se planira i financiranje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Nakon uvodnog dijela u kojem su spomenuti i ostali planirani oblici pomoći za građane Opatije u 2018.godini, s posebnim naglaskom na naše najmlađe, gradonačelnik je odgovarao na pitanja prisutnih. Osim na dodatna pitanja oko prezentiranih oblika pomoći, umirovljenike je još posebno zanimalo da li će se i kako provesti sat vremena besplatnog parkiranja za Opatijce te pitanja glede odvajanja i odvoza otpada. (kv)