UHVAĆENI DILERI U OPATIJI

16. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

drogaOPATIJA – Policijski službenici kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske. Poduzete mjere i radnje na području Policijske postaje Opatija rezultirale su zapljenom raznih vrsta droga te je zbog sumnje na zlouporabu droga opatijska policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 30 godina, koji su imali drogu s ciljem preprodaje po opatijskom i kvarnerskom području.
U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Opatije su obavljene pretrage doma i drugih prostorija spomenutih hrvatskih državljana te su pronađene i oduzete razne vrste droga pakirane u više manjih vrećica. Riječ je o 269 komada i 26 grama tableta ecstasy, 29,3 grama droge MDMA, 120 grama droge ketamin, 22,5 grama marihuane, 39 grama kokaina, 6,4 grama amfetamina, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

“Sumnja se da je 40-godišnjak drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje te će biti kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i predan pritvorskom nadzorniku, dok će 30-godišnjak biti prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga”, navode u policiji. (kv)