UDRUGA RUŽICA VINODOLA: Ocjenjivanje kvalitete vina malih vinara

7. ožujka 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

vinari ružica vinodolaNOVI VINODOLSKI – U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina, malih vinara amatera. Na ocjenjivanje je prijavljeno 26 uzoraka i to 18 bijelih vina i 8 crnih.

Komisija u sastavu: Tomislav Pavlešić Mario Jeličić i Miroslav Palinkaš garantirala je realnu i kvalitetnu ocjenu. Nakon ocjenjivanja generalna ocjena je da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i i samog Grada Novi Vinodolski te Udruge Ružica Vinodola koja gaji i potiče razvoj vinogradarstva i vinarstva u Vinodolu, a posebice u Novom Vinodolskom.

Zlatne diplome za bijela vina ove godine pripadaju: Josipu Tomiću – Terilu, Anđelku Ježiću i Zoranu Kriškoviću, te Željku Blažekoviću. Srebro kod bijelih vina zaslužili su: Željko Šostarić (dvije), Željko Blažeković, Miljenko Manestar, Darko Svetić, Boris Mataija, Zlatko Juranić i Zdenko Švast . Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina dobili su: Mladen Gržetić, Miljenko Manestar, Ronald Žanić i Vinko Rubčić. Ostala bijela vina ostala su ispod diplomske crte.

Zlatnu diplomu za ovu godinu kod crnih vina osvaja Srećko Butković. Srebrne: Srećko Butković, Nikica Rubčić, Darko Svetić, Vanja Njavro – Kern i Vinko Rubčić dok ostala crna vina ostaju ispod crte.

Apsolutni šampion ove godine je Josip Tomić – Terilo čiji je Pinot bijeli ocijenjen najvišom ocjenom od svih uzoraka koja su došla na ocjenjivanje kod komisije.

Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima uputili su Predsjednik udruge „Ružica Vinodola“ Željko Šostarić Fumić i Tajnik udruge Velibor Velo Topolovec. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara i članova udruge.

(kv)