U SUBOTU VESELA DAGNJADA U JADRANOVU

4. kolovoza 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Jadranovo_ dagnje manifestacije_velike_Dagnjada (1)JADRANOVO – Već je nekoliko godina zaredom početak kolovoza rezerviran za jedno opušteno zabavno-gastronomsko događanje u Jadranovu. Ime mu je Dagnjada, a održavat će se u subotu, 5. kolovoza 2017.

Veselo i opušteno društvo, opojni mirisi slasnih dagnji i primorska pjesma na najljepšoj prirodnoj pozornici – uz samo more – najkraće opisuju Dagnjadu.
Atmosferu će zagrijati sportsko-rekreativno događanje – Plivački maraton “1000 metara Svetoga Jakova”, koji kreće u 16 sati.

Živahno i dinamično će u malome primorskom mjestu biti od poslijepodneva pa do kasno u noć. Tridesetak vrijednih i raznovrsnih natjecateljskih ekipa kuhara amatera počet će svoje gastro putovanje oko 17:30 sati, a okupit će se u uvali Grabrova. Kuhat će se ukusne svježe dagnje, a ekipe će se i ove godine potruditi da pogode pravu kombinaciju namirnica i zažina, kako bi okusi i mirisi bili još intenzivniji, a posjetitelji zadovoljni. Svaki će natjecateljski kotlić ponuditi pravu primorsku priču, a neke će ipak biti mrvicu bolje pa će zaslužiti da ih se proglasi najboljima.

Naravno, neće nedostajati ni odlične glazbe i plesa. Za zagrijavanje biti zadužen tamburaški sastav “Baruffa”, a nakon 22 h kreće poslastica za ljubitelje klapske glazbe, jer počet će nastup klape “Kontra”. Druženje, zabava, pjesma i ples potrajat će, naravno, do ranih jutarnjih sati, navode organizatori.