U Rijeci održano kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021.

2. lipnja 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na Stadionu Kantrida održano je kvalifikacijsko natjecanje za Erste plavu ligu, najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj.

Na Kantridi je nastupilo 316 učenica i učenika iz 40 osnovnih škola Primorsko-goranske županije, koji su se natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige u Zagrebu, u sklopu 71. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Dorotea Pešić Bukovac, Iva Florijančić, Marko Filipović, Blanka Vlašić i Luciano Sušanj

Male atletičare došao je pozdraviti i dosadašnji zamjenik gradonačelnika i budući gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.
„Jako mi je drago da smo se našli ovdje na jednom od najljepših stadiona na svijetu, na našoj Kantridi, s djecom iz cijele Primorsko-goranske županije. Rijeka je uvijek bila grad koji diše sportski, dokaz tome je i što smo od Europske komisije proglašeni za europski grad sporta 2022. godine. Veselimo se i toj tituli. Jako mi je drago i što unatoč pandemiji koronavirusa održavamo ovo natjecanje, želim vam što bolje rezultate i da ih potvrdite u finalu Erste Plave lige u Zagrebu“, rekao je Filipović.

Na Kantridi je bila i dugogodišnja ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić, koja je otkrila da ju za Rijeku vežu mnoge lijepe sportske uspomene.

Kvalifikacijsko natjecanje Erste plave lige na Stadionu Kantrida

„Veliko mi je zadovoljstvo doći na Kantridu, ovdje sam napravila puno odličnih skokova u mladim danima. Manje je, međutim, poznato to da me riječki Kvarner posudio za jedno natjecanje europskog kupa koje se održavalo u Zagrebu, tako da Rijeka i ja imamo dugu povijest. Svima vama koji sudjelujete želim najbolje moguće rezultate, a već to što se bavite sportom važnije je od samih rezultata. U sportu je uvijek važno i dobro se zabaviti, pa vam želim da se na ovom natjecanju i dobro zabavite te da otkrijete svoje talente i možda ostanete u sportu“, rekla je Blanka.

Kvalifikacijama su prisustovali Iva Florjančič i Luciano Sušanj iz Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka te predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Erste Plava liga se održava u devet gradova devetu godinu zaredom, a na njemu je dosad sudjelovalo više od 28.000 natjecatelja. Pravo nastupa imaju učenici i učenice trećih, četvrtih, petih i šestih razreda.

Cilj natjecanja je motivirati i potaknuti djecu na bavljenje sportom pa se u sklopu Erste Plave lige provodi projekt „60 minuta KRENI“, kojim se promovira važnost šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece.

Organizator natjecanja je Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermarkische Bank d.d i Erste plavim mirovinskim fondovima te suorganizatorom u Rijeci Atletskim klubom „Kvarner“ Rijeka. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Kvalifikacije Erste Plave lige nastavljaju se natjecanjem u Osijeku.