U PROTEKLA 2 DANA ČAK 18 NESREĆA

21. svibnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

sudar krv cestaKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 18 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene.

Teže su ozlijeđena dva motociklista u nesrećama što su se dogodile na području Čabra i Čavli. Jučer oko 2.30 sati na cesti Gerovo-Hrib 25-godišnji hrvatski državljanin upravljao je mopedom marke Tomos, bez registarskihoznakai pod utjecajem alkohola od 0,52 g/kg te je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik.

Zadobio je teže ozljede kao i 60-godišnji motociklist u nesreći koja se dogodila jučer oko 13 sati na području Gornjeg Jelenja. Upravljajući motociklom marke BMW, zagrebačkih registarskih oznaka kretao se iz smjera Gornjeg Jelenja prema mjestu Čavli te je izgubivši nadzor nad vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u kameni zasjek. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju zabilježena su i počinjenja prometnih prekršaja vozača, a najviše onih koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola. Izdvajamo 38-godišnjeg vozača osobnog vozila marke VW Golf koji je u petak, 18. svibnja oko 16.30 sati na području Opatije zatečen kako upravlja vozilom bez registarskih oznaka i pri utjecaju alkohola od 2,76 g/kg. Uz to je utvrđeno da je vozilom upravljao iako mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Zbog navedenih prekršaja priveden je u službene prostorije policije.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, priveden je dan kasnije i 56-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen Berlingo, riječkih registarskih oznaka, koji je u subotu,19. svibnja oko 23 sati zatečen na području Fužina pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg. Alkoholizirani vozač zatečen je jučer i na području Viškova. S koncentracijom alkohola od 2,19 g/kg, zatečen je 54-godišnji hrvatski državljanin dok je upravljao osobnim vozilom marke Ford, riječkih registarskih oznaka.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u cilju veće sigurnosti u prometu pozivamo sve sudionike na dosljedno poštivanje prometnih propisa. (kv)