U PROMETU ZATEČEN S 2,10g AMFETAMINA

3. prosinca 2019. | Kategorija: Hrvatska

Za vrijeme akcije kod naplatnih kućica na Kikovici zatečen je 36-godišnji vozač osobnog vozila s 2,10 grama amfetamina, tzv. speeda

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prošlog su petka, 29. studenoga, u suradnji s mobilnim timom carine i djelatnicima Hrvatskih cesta, proveli akciju pojačanog nadzora u prometu na dionici autoceste A6, A7 i državne ceste DC3.

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja). Ujedno su prilikom postupanja  nadzirana i počinjenja prekršaja te kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Tako je na dionici A6 i A7 (od čvora Kikovica do čvora Draga) i na  lokacijama DC3 (Gornje Jelenje – raskrižje automotodrom Grobnik) između 13.30 i 16.45 sati  ukupno kontrolirano  101 vozilo svih kategorija, dok je s uređajem za automatsko očitavanje registracijskih oznaka (ANPR) kontrolirano 378 vozila.

U tom vremenu evidentirano je osam prekršaja prekoračenja brzine, kao i osam prekoračenja najveće dopuštene mase teretnih vozila, zatim tri prekršaja vožnje s isteklom prometnom dozvolom i tri prekršaja vožnje bez važeće vozačke dozvole. Uz to je evidentiran jedan prekršaj upravljanja bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje te jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobilnog uređaja u vožnji.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Slika /PROMET/Ljevak%2029.11.19%20(3).jpgSlika Slika Slika