JOŠ JEDNO PRIZNANJE ‘PRVOJ DAMI HRVATSKOG TURIZMA’ – U OPATIJI PLAŽA GODINE I RESTORAN GODINE

27. listopada 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

angiolina-opatija-naslovna-600x399OPATIJA – U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koje se održavaju u Malom Lošinju, sinoć je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu, objavljeno je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Nagrada za  najbolji restoran tokom 2017. godine pripao je restoranu Ariston iz Opatije!

Nagrada u kategoriji „plaža godine“ pripala je plaži Lido i kupalištu Angiolina u Opatiji, koju je preuzeo Zoran Maržić, koncesionar nagrađenih opatijskih plaža.

Grad Opatija čestita dobitniku ove vrijedne nagrade. Na Danima hrvatskog turizma u Malom Lošinju Opatiju među ostalima predstavljaju i direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić i zamjenica gradonačelnika Vera Aničić.

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma te nadodao: „Ovaj skup je također prilika da nagradimo one koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama. Čestitam svima nagrađenima, zahvaljujem vam na ustrajnom i predanom radu te doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči.“

Osim toga, sudionike Dana hrvatskog turizma tijekom današnjeg dana također očekuju brojna predavanja, radionice i okrugli stolovi. U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije tako će se održati okrugli stol s temom izgradnje nacionalnih turističkih brandova „Turističke destinacije – upravljanje, marketing i brendiranje“, na kojem će sudjelovati stručnjaci iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije i Hrvatske.

Također, planirano je i predavanje s temom „Održivi turizam za održivi razvoj destinacije“ kao jedan od temeljnih principa omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja turizma. Osim toga, održat će se već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na kojem će se raspravljati o aktualnim temama i izazovima s kojima se suočava turistički sustav.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već desetu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Mali Lošinj koji ove godine obilježavaju 130 godina turizma te Jadranka Grupe koja ove godine obilježava 70 godina poslovanja, navodi se na kraju priopćenja Ministarstva turizma.